solicita oferta!

Bruxelles

Belgia: Belgia are ceva special, fie ca este vorba de poporul prietenos care, avand trei limbi oficiale, converseaza cu usurinta in engleza, ...

» afla mai multe

Bruxelles a devenit sinonim cu UE, insa desi diplomati, politicieni, lobbysti si jurnalisti au venit in numar mare in oras, acesta este departe de a deveni monoton si de a-si pierde identitatea. Oras bilingv, unde comunitatile de limba franceza si olandeza sunt de atatea ori divizate, Bruxelles este adapost pentru toate civilizatiile din Europa, precum si pentru americani si canadieni, congolezi, ruandezi, vitnamezi, turci si marocani. Stilul art nouveau s-a dezvoltat in Bruxelles ca nicaieri altundeva, spiritul sau regasindu-se in minunatele case particulare. Aflate la departare de stradutele intortocheate din centrul orasului, parcurile si pietele sunt imbelsugate, iar Bois de la Chambre, la capatul bulevardului Louise, duce drept intr-o padure la fel de intinsa ca si orasul insusi.
SEE&DO:
Grand'Place (Piata). Casele corporative de aici sunt impodobite in stil baroc, au fatadele arse si au fost terminate in 1695, la doar trei ani dupa ce un bombardament francez a distrus totul, in afara de cladirea primariei. Parterul caselor este ocupat in cea mai mare parte de magazine, restaurante si taverne. Rue au Beure, Rue de Chair et du Pain, Rue des Harengs, Rue de la Colline, Rue de l'Etuve, Rue de la Tete d'Or.
Musee d'Art Moderne (Muzeul de Arta Moderna). Gazduit de o cladire cu un interes model de arhitectura moderna, muzeul coboara opt etaje sub pamant, in jurul unui put de lumina. Valoarea sa consta in calitatea artei moderne belgiene. Pl. Royale nr. 1-2. Orar: marti-duminica 10:00-17:00.
Musee Instrumental (Muzeul Instrumentelor Muzicale). Sapte mii de instrumente din epoca de bronz pana in prezent, alcatuiesc aceasta colectie extraordinara adapostita de o capodopera din sticla si otel a stilului art nouveau, proiectata de Paul Saintenoy in 1899, pentru magazinul universal Old England. Rue Montagne-de-la-Cour nr.2.  Orar: marti, miercuri, vineri 9:30-17:00, joi 9:30-20:00, week-end 10:00-17:00. Concerte joia de la 20:00.
RESTAURANTE:
Comme Chez Soi. Bucatarul-sef Pierre Wynants conduce restaurantul cel mai renumit din Bruxelles, meritand pe deplin nenumaratele toci si stele castigate. Pl. Rouppe nr.23. Tel: 02/512-2921. Rezervare necesara. Sacou si cravata. Inchis duminica si lunea in iulie si intre 25 decembrie – 1 iuanuarie. Nu se serveste pranzul sambata.
La Truffe Noire (Trufa Neagra). A lui Luigi Cicirello este un restaurant spatios, unde se gateste in stil clasic italian sin stil modern frantuzesc. Bd. de la Chambre nr.12. Tel: 02/640-4422. Rezervare necesara. Sacou si cravata. Inchis la pranz duminica si lunea si in ultimile 3 saptamani din august.
Kasbah. Aducand cu pestera lui Aladdin, intunecat si cu lampi de sticla pictate, cu un decor somptuos, Kasbah se numara printre cele mai bune restaurante cu specific nord-african din capitala. Rue Antoine Dansaert nr.20. Tel: 02/502-4026.

Zile de sarbatoare: Anul Nou; Lunea Pastilor; 1 mai (Ziua Muncii); Inaltarea; Rusaliile; 21 iulie (Ziua Nationala a Belgiei); 15 august ( Adormirea Maicii Domnului); 1 noiembrie (Ziua tuturor Sfintilor); 11 noiembrie (Ziua armistitiului); 25 decembrie.

» citeste continuarea despre Bruxelles

Saptamana de vacanta la BRUXELLES » vezi toate detaliile Saptamana de vacanta la BRUXELLES

Perioada propusa: 7 - 12 Februarie 2016 Programul excursiei este: Data: 07 februarie, ruta: BUCURESTI - BRUXELLESIntalnire cu insotitorul de grup la ora 14:50 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO373 cu destinatia Bruxelles. Decolare la ora 16:50, sosire la Bruxelles ... » afla mai multe
Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions