solicita oferta!

Praga

Cehia: Majoritatea vizitatorilor in Cehia nu se aventureaza dincolo de Praga, capitala occidentala cosmopolitana renumita pentru farmecul sau. Insa daca vreti sa ...

» afla mai multe

Poetii, filosofii si rezidentii deopotriva au cantat demult frumusetile din Praha(Praga), numit si "Orasul de aur al celor 100 de turnuri". Ca si Roma, Praga este construita pe sapte coline, care coboara lin sau vertiginos spre raul Vltava. Locatia riverana, amplifica de multe poduri gratioase, constituie scena pentru doua dintre cele mai notabile caracteristici ale orasului: arhitectura extravaganta, de basm, si muzica memorabila. Mozart a sustinut ca nimeni nu l-a inteles mai bine decat praghezii, iar el a fost numai nunul dintre cativa mari maestri care au trait sau au revenit aici.

In secolul al XIV-lea, in timpul domniei lui Carol (Karel) al IV-lea, Praga a devenit pentru intaia data centrul Sfantului Imperiu Roman – practic capitala Europei de Vest – si a dobandit amprenta distinctiva gotica. Mostenirea medievala continua sa existe sub straturile de Renastere gratioasa si baroc exuberant. Praga a scapat de distrugeri serioase in timpul razboiului, dar nu si de paragina. In anii 1990, artizanii si lucratorii au restaurat insa cu grija si sensibilitate zeci de cladiri istorice ale orasului.

SEE&DO:
Betle
mska kaple (Capela Betleem). Eroul national, martirul Jan Hus, si-a propavaduit invataturile reformiste din amvonul acestei capele, la inceputul secolului al XV-lea. Structura a fost reconstruita in anii 1950, dar usita prin care Hus suia in amvon este originala, ca si una dintre inscriptiile de pe ziduri. Betlemske nam. nr.5. Orar: aprilie-septembrie, zilnic 9:00-18:00; octombrie-martie, zilnic 9:00-17:00.

Starometske namesti (Piata Orasului Vechi). Centrul comercial al Orasului Vechi este un ax remarcabil de armonios – superb din punct de vedere arhitectural, relativ lipsit de automobile si linistit.  Parizska, Dlouha, Celetna, Zelezna, Melantrichova si Kaprova.
Villa Bertramka.
Cand era in Praga, lui Mozart ii placea sa locuiasca in casa izolata a prietenilor sai, familia Dusek. Actualmente, cladirea este un muzeu micut, ticsit cu suveniruri ale lui Mozart. Mozartova ul. nr.169, Smichov.  Orar: zilnic 9:30-18:00.

RESTAURANTE:
Circle Line Brasserie.
Elegant, totusi in mod clar neprotocolar, localul destinat cinelor este inghesuit intr-un palat baroc restaurat in Mala Strana si ofera delicioase specialitati nouvelle cuisine. Aperitivele si felurile principale pot include supa de iepure cu prune si caise uscate la soare, momite de miel la cuptor cu sos de trufe si coaste de vitel la gratar cu sos de seminte de mustar. Adresa: Malostranke nam. nr.12. Tel: 257/530022. Rezervare necesara.
Chez Marcel.
Bistroul francez autentic situat pe o strada linistita si pitoreasca ofera gustul Parisului in centrul Orasului Vechi sin Praga. Detinut si condus de francezi, Chez Marcel are un meniu extins potrivit pentru a incerca trei feluri (branzeturi frantuzesti, salate, pateuri, iepure si unele dintre cele mai bune fripturi pragheze) sau doar un espresso. Adresa: Hastalska nr.12. Tel: 222/3155676. Fara carduri de plata.
Pivovarsky dum.
Berea facuta chiar aici reprezinta atractia principala; nu este produsa doar in stilul traditional Pilsner, ci se paote alege si dintre bere de cafea, visine sau chiar eucalipt. Maniul ofera bune mancaruri traditionale pentru pub-uri, asa cum este gulasul cu galuste. Adresa: Lipova nr.20. Tel: 296/216666. Fara carduri de credit.

Zilele de sarbatoare:  1 ianuarie; prima si a doua zi de Pasti; 1 mai (Ziua Muncii); 8 mai (Ziua Eliberarii); 5 iulie (Sfintii Chiril si Metodiu); 6 iulie (Jan Hus); 28 septembrie (Ziua suveranitatii cehe); 28 octombrie (Ziua proclamarii Cehoslovaciei); 17 noiembrie (Revolta studentilor pentru libertate si democratie); 24-26 decembrie.

» citeste continuarea despre Praga

City Break Praga » vezi toate detaliile City Break Praga

Oferte Praga !  City Break de 5* la Praga Perioada de calatorie 27 Februarie - 26 Martie 2017 Servicii incluse:2,3 sau 4 nopti cazare cu mic dejun Bilet avion cu taxe de aeroportBagaj de mana 8 kg si bagaj de cala 23 kg incluseOrar de ... » afla mai multe

Oferta Speciala Praga » vezi toate detaliile Oferta Speciala Praga

Oferta Speciala Praga 2017   de la 254 eur/pers, inclusiv Zbor!!! Pachetul de vacanta la Praga are incluse serviciile:   cazare 4 nopti si micul dejun inclus biletul de avion direct,  cu compania ceha Czech Airlines Tur pietonal cu prezentare in limba romana (sambata la 11:30) Taxele taxele de ... » afla mai multe
Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions