solicita oferta!

China

China reprezinta "lada" de zestre a Asiei - bogatiile sociale si cei 5.000 de ani de istorie plasand China printre cele mai captivante destinatii de vacanta din toata lumea. In mai putin de o viata de om aceasta tara a trecut de la un taram agricultural izolat care era vechiul Regat de Mijloc, la o natiune complexa, vibranta si in continua transformare. De aici rezulta si trasaturile contradictorii ale Chinei - zgarie-norii din Shanghai ce contrasteaza cu bogatiile istorice din Beijing si slaba dezvoltare a zonelor rurale. Schimbarile neanduratoare precum barajul de pe raul Yangtze, care a inghitit vietile a mii de oameni, sunt fundamentale pentru spiritul modern al Chinei.

Din punct de vedere istoric, dar si politic, China este un taram al superlativelor, cuprinzand raul Yangtze, Drumul Matasii, padurile de bambus ale ursilor panda uriasi si piscurile montane incetosate, imortalizate in picturile traditionale cu cerneala. In China se afla 33 de locuri declarate patrimoniu mondial de catre UNESCO, iar bucataria traditionala chinezeasca este una dintre cele mai savurate din lume. De la acrobatii la arte martiale, caligrafie sau opera chineza, cultura acestui taram maret este prezenta pretutindeni.

Tibetul (Xihang) este un loc spectaculos, deschis turistilor inca din 1980. Condusi de China din 1950, tibetanii au reusit sa-si pastreze stilul de viata si traditiile budiste. China si-a propus sa devina cea mai mare putere mondiala in urmatorii 20 de ani si, desi cresterea a atras dupa sine deteriorari ale mediului, totodata a creat o infrastructura turistica excelenta. Pentru a vizita China aveti nevoie de flexibilitate si rabdare, insa aceasta tara va va recompensa cu amintiri valoroase, pe care le veti avea toata viata.

» citeste continuarea despre China


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions