solicita oferta!

Copenhaga

Danemarca: Mica, dar cu o natura echilibrata. Danemarca este o tara cu oameni care iubesc atat distractia, cat si mediul inconjurator.Danezii sunt ...

» afla mai multe

Dupa sosirea pe aeroportul din Copenhaga, in Insula Amager, in timpul calatoriei cu taxiul spre oras nu veti fi uluit de o imagine impresionanta a acestuia sau de o metropola in continua miscare. In schimb, veti fi intampinat de turnuri elegante, acoperisuri de malahit si strazi pitruite. Copenhaga nu este impartita ca alte orase in districte de sine statatoare, dar este in schimb o capitala somptuoasa, multistratificata, unde oamenii muncesc, se distreaza, fac cumparaturi si traiesc pretutindeni, pana in cel mai ascuns coltisor.Inconjurata de apa, fie ca-i mare sau canal, si unita prin poduri fixe si mobile, Copenhaga respira un aer maritim.
SEE&DO:
Amalienborg ( Castelul Amaliei). Spre sfarsitul toamnei si iarna, cand menbrii familiei regale se intorc in principala lor resedinta, schimbarea garzii este vestita public in fiecare zi la amiaza de Garda Regala si de fanfara marsaluind prin oras. Cealalta atractie importanta a castelului este a doua parte a Colectiei Regale, gazduita de Muzeul Amalienborg. Amalienborg Pl., DK 1257. Orar: mai-octombrie, zilnic 11:00-16:00; noiembrie-aprilie, marti-duminica 11:00-16:00.
Den Lille Havfrue ( Mica Sirena). Statuia aceasta a fost ridicata in 1913, in cinstea personajului care tanjeste de dor dupa fiinta iubita, creat de Hans Christian Andersen. Langelinie promenade.
Tivoli (parc). Anual din mai pana in septembrie, circa 4 milioane de oameni trec pragul acestui parculet de distractii inedit. Mai sofisticat decat un balci obisnuit, Tivoli are spectacole de pantomima desfasurate pe o scena in aer liber, restaurante elegante si frecvent concerte de muzica clasica, jazz si rock. Vesterborg nr.3. Orar: mijlocul lui aprilie – mijlocul lui septembrie, duminica-marti 11:00-23:00, miercuri si joi 11:00 – miezul noptii, vineri si sambata 11:00-01:00; mijlocul lui noiembrie-23 decembrie, duminica-miercuri 11:00-21:00, vineri si sambata 11:00-22:00.
RESTAURANTE:
Kong Hans Kaelder. In acest local linistit, plafonul in bolte medievale, se afla unu din cele mai bune restaurante din oras. Meniul este frantuzesc clasic, concentrandu-se pe folosirea creativa a ingredientelor locale, inclusiv ciuperci aduse cu bicicleta din padurile locale. Vingardstr. nr.6. Tel: 33/11-68-68. Inchis lunea. Nu se serveste pranzul.
Els. Considerat preferatul reginei, Els este o particica din istoria Danemarcei, ramas aproape neschimbat din 1853, cand a deservit pentru prima data multimea de la teatru.l Bucataria frantuzeasca are predilectie pentru peste si carne de vanat sau de pasare. Stroe Strandstr. nr.3. Tel: 33/14-13-41. Rezervare necesara.
Ida Davidsen. Vechi de cinci generatii, acest restaurant renumit in lumea intreaga a devenit sinonim cu smorrenbrod. Alegeti din multimea de sendvisuri cu o singura felie, pline cu pateu, sunca, muschi tataresc sau chiar carne de cangur; sau incercati carne de rata afumata servita cu salata de sfecla si cartofi. St. Kongensg. nr.70. Rezervare necesara. Inchis in week-end si in iulie. Nu se serveste cina.
Viata de noapte:  Multe din restaurantele, cafenelele, barurile si cluburile din Copenhaga raman deschise si dupa miezul noptii, unele chiar pana la ora 5:00 dimineata. Copenhaga este renumita pentru muzica de jazz, dar veti gasi si localuri de noapte pentru toate gusturile muzicale, de la hip-hop pana la muzica de bal.
Zile de sarbatoare:  1 ianuarie; Pastile (joi-luni); Rugaciunea Comuna (mai); Inaltarea (la 40 de zile dupa Pasti); 5 iunie (Ziua Constitutiei; magazinele inchid la pranz); Rusaliile (duminica si luni; la 10 zile dupa Inaltare); 24-26 decembrie.

» citeste continuarea despre Copenhaga


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions