solicita oferta!

Zurich

Elvetia: Elvetia este renumita pentru calitatea de invidiat a traiului si ceasurile ce indica ora perfect. Produsele nationale precum branza, ciocolata, ceasurile ...

» afla mai multe

Plimbati-va intr-o frumoasa zi de primavara si va veti intreba daca orasul acesta, cu lacul sau sclipitor, lebedele de pe rau, cafenele de pe trotuare si pietele vechi si linistite marginate de calduri ale ghildelor medievale, poate fi intr-adevar unul dintre cele mai de seama centre de afaceri ale lumii. Nu se zareste nicaieri nici un "gnom" – porecla batjocoritoare pentru bancherii elvetieini. In ciuda importantei sale economice, este un loc in care oamenii se bucura de viata.
Zurich-ul si-a inceput existenta in anul 15 i.Chr., ca punct vamal roman pe Lindenhof, deasupra raului Limmat, dar dezvoltarea sa a demarat realmente in jurul secolului al X-lea. In 1336 a devenit oras imperial liber, in 1519 un centru al reformei si in anii 1800 si-a asumat treptat importanta comerciala. In prezent, bursa din Zurich este a patra ca marime din lume, iar muzeele si galeriile extraordinare ale orasului, ca si magazinele de lux de pe Bahnhofstrasse, echivalentul lui 5th Avenue din New York, ii atesta pozitia de capitala culturala – daca nu politica – a Elvetiei.

SEE&DO:
Fraumunster (biserica). Dintre clopotnitele bisericilor care reprezinta semnatura specifica a orasului, cea de la Fraumunster este cea mai delicata, inaltandu-se gratios spre o turla ingusta. Corul romanesc, sau pre-gotic, are vitralii pictate de Chagall.  Stadthausquai. Orar: mai- septembrie, luni-sambata 9:00-18:00; martie-aprilie si octombrie, luni-sambata 10:00-17:00; noiembrie-februarie, luni-sambata 10:00-16:00.
Grossmunster (Catedrala). In secolul al III-lea Sf.Felix si sora sa, Regula, au fost martirizati de romani iar legenda afirma ca dupa ce au fost decapitati, ei au urcat colina purtandu-si capetele si apoi s-au prabusit pe locul unde se ridica azi Grossmunster. Pe turnul sudic datand din sec al XI-lea exista o statuie a lui Carol cel Mare (768-814), despre care se spune ca ar fi ctitorit biserica atunci cand armasarul i s-ar fi impiedicat in locul asta.  Zwinglipl.  Orar: mijlocul lui martie-octombrie, zilnic 9:00-18:00; noiembrie-mijlocul lui martie, zilnic 10:00-17:00.
Schweizerrisches Landesmuseum (Muzeul National Elvetian). Adapostit intr-o cladire neogotica gargantueasca, muzeul detine o colectie enorma de obiecte care se intind din epoca de piatra pana in perioada moderna, incluzand costume, mobile, ceasuri vechi si multe elemente de istorie militara, printre care mii de soldatei de plumb care refac batalii celebre.  Museumstr. nr.2.  Orar: marti-duminica 10:30-17:00.
RESTAURANTE:

Petermann's Kunststuben. Una dintre destinatiile culinare ale Elvetiei; desi se afla la sud de centrul orasului – in Kussnacht, pe malul estic al lacului-, merita din plin pelerinajul de 8 km. Meniul care evolueaza mereu poate include homari cu anghinare si ulei de migdale sau porumbei toscani cu verdeturi si seminte comestibile de pin. Adresa: Seestr. nr.160, Kussnacht. Tel: 01/9100715. Rezervare necesara. Inchis duminica si lunea, 2 saptamani in februarie si 3 saptamani la sfarsitul verii.

Kronenhalle. De la Stravinsky, Brecht si Joyce, la Nureyev, Deneuve si Saint-Laurent, localul celebru a atras mereu o multime de vedete pentru atmosfera sa placuta, protocolara, dar in acelasi timp relaxata, pentru bucataria savuroasa si colectia exceptionala de arta din secolul al XX-lea. Incercati puiul la cuptor cu usturoi si rozmarin sau thermidor de homar. Adresa: Ramistr. nr.4. Tel: 01/2516669. Rezervare necesara.


Zile de sarbatoare: 1 si 2 ianuarie; Vinerea Mare; prima si adoua zi de Pasti; Inaltarea; Rusaliile; Ziua nationala (1 august); 25-26 decembrie. Ziua Muncii (1 mai ) este sarbatorita in majoritatea cantoanelor.

» citeste continuarea despre Zurich


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions