solicita oferta!

Paris

Franta: Franta este tara cu cei mai multi vizitatori din lume. Aceasta tara, ofera tot ce isi poate dori o persoana aflata ...

» afla mai multe

Daca o excursie in Paris ridica vreo problema, acesta este stanjeneala inaintea bogatiilor care va asalteaza. Indiferent ce Paris ati alege – turistic, istoric, interesat de lumea modei, cu pretentii burgheze, econom sau legendarul oras al boemiei artistice cu atractii nemuritoare -, un lucru este sigur: va veti modela propriul dvs. Paris, viu, atatator si in cele din urma de neuitat. Paris este un oras cu panorame vaste, nobile si stradute intime si darapanate, espaces vertes (spatii verzi) oficiale si scuaruri linistite… iar aceasta combinatie de fast si discretie este unul dintre secretele sale eterne.
SEE&DO:
Bateaux Mouches (debarcader). Vaporasele populare pornesc in circuitele lor de o ora pe apele Parisului cu regularitate (vara, la fiecare jumatate de ora).  Pl. de l'Alma, 8.
Tour Eiffel (Turnul Eiffel). Actualul simbol mondial al Parisului a fost cat pe-aici sa devina 7000 de tone de fier vechi, atunci cand concesiunea sa a expirat in 1909 – adorat in prezent, a fost candva luat in deradere de parizieni ca fiind prea mare si prea modern. Doar potentiala sa utilitate ca antena radio l-a salvat. Arhitectul Gustav Eiffel, are carui talente de inginer i-au castigat renumele de "constructor de poduri de fier", a creat turnul pentru Expozitia Mondiala dein 1889. Quai Branley, 7. Orar: iulie si august, zilnic 9:00 – miezul noptii; septembrie-iunie, zilnic 9:00-23:00.
Arc de Triomphe (Arcul de Triumf). Arcul inalt de 50 de metri a fost gandit de Napoleon pentru a-si celebra succesele militare, dar a inceput sa se ridice de la sol abia cand imparateasa Marie-Loise a intrat in Paris in 1810. La terminarea Arcului de Triumf, in 1836, Napoleon murise de 10 ani.  Pl. Charles-de-Gaulle, 8.  Orar: Pasti-octombrie, zilnic 9:30-23:00; noiembrie-Pasti, zilnic 10:00-22:30.
Louvre (Muzeul Luvru). Mona Lisa si Sfanta Ana de Leonardo da Vinci, Fecioara cancelarului Rolin de Van Eyck, Simfonia pastorala de Giorgione…ati inteles tabloul general. Candva palat regal, iar acum cel mai mare si faimos muzeu din lume, Luvru a capatat o fata noua dupa mai bine de un deceniu de expansiuni, renovari si reorganizari, simbolizate de indrazneata piramida de sticla construita de I.M. Pei, care slujeste acum ca intrare atat pentru muzeu, cat si pentru pasajul subteran de magazine. In 1997 s-au deschis sali noi pentru arta persana, araba si greaca. Palais du Louvre, 1.  Orar: joi-duminica 9:00-18:00, luni si miercuri 9:00-21:45.
Notre-Dame (catedrala). Catedrala Notre-Dame ramane inima istorica si geografica a Parisului, un loc de venerare timp de peste 2000 de ani. Quasimodo, personajul lui Victor Hugo, a cautat refugiu in turnurile sale, regi si printi s-au insurat inaintea maretului sau altar, iar Napoleon si-a incoronat imparateasa aici. Pl. du Parvis, 4.  Orar: Catedrala, zilnic 8:00-19:00, Turnuri, aprilie-iunie, zilnic 9:30-19:30; iulie-septembrie, zilnic 9:00-19:30; octombrie-martie, zilnic 10:00-17:30.
RESTAURANTE:
Alain Ducasse. In ziua de azi veti avea dificultati sa prindeti o masa in ticsitul local Alain Ducasse, dar probabil ca asteptarea va merita. Saloanele rococo trandafirii au fost drapate cu matase metalica peste candelabrele si timpul incremeneste intr-o miscare simbolica, deoarece toate ceasurile au fost oprite. Adresa: Hotel Plaza-Athenee, Av. Montaigne nr.27, 8. Tel: 01-53-67-66-65. Rezervare necesara. Inchis sambata si duminica. Nu se serveste pranzul luni-miercuri.
Le Grand Vefour. Construit original in 1784, in arcadele lui Palais-Royal, localul continua sa fie un pretendent la titlul de cel mai frumos restaurant din Paris, gratie geamurilor pictate si decorului poleit. Toate celebritatile de la Napoleon la Jean Cocteau au cinat sub lemnariile poleite. Adresa: Rue Beaujolias nr.17,1. Tel: 01-42-96-56-27. Rezervare necesara. Haina si cravata. Inchis in week-end si in august. Nu se serveste pranzul vinerea.
Laperouse. Emile Zola, George Sand, Victor Hugo s-au numarat printre clientii regulati, iar oglinzile restaurantului poarta inca zgarieturi de diamante din vremurile cand amantele nu acceptau bijuteriile cu ochii inchisi. Este greu sa nu te idragostesti de acest local din secolul al XVII-lea pe malul Senei, al carui labirint de saloane intime si lambrisate in lemn respira istorie. Adresa: Quai des Grands-Augustins nr.51,5. Tel: 01-43-26-68-04. Rezervare necesara. Inchis duminica, 3 saptamani in iulie si 1 saptamana in august. Nu se serveste pranzul sambata.
Zile de sarbatoare: 1 ianuarie; lunea Pastilor, Ziua Muncii (1 mai); Ziua Victoriei (8 mai); Inaltarea (de obicei, la inceputul lui mai); lunea Rusaliilor (de obicei, la mijlocul lui mai); Ziua Bastiliei (14 iulie); Adormirea Maicii Domnului (15 august); Ziua tuturor Sfintilor (1 noiembrie); Armistitiul (11 noiembrie); Craciunul.

» citeste continuarea despre Paris

Oferta sejur la Paris » vezi toate detaliile Oferta sejur la Paris

Sejur Paris Mon Amour!Agentia recomanda acest program, Zbor Air France, sejur pentru 7 zile si nu in ultimul rand pret foarte bun, de la 499eur.Data de plecare: 7 mai 2016Servicii incluse:•    Zboruri directe Bucuresti => Paris => Bucuresti, Compania Air France•    ... » afla mai multe

Oferte Disneyland Paris Last Minute ! » vezi toate detaliile Oferte Disneyland Paris Last Minute !

Oferte Disneyland Last Minute!                  "4 Nopti la Disneyland!"                         343 €/adult!   Perioada : 22 - 26 martie 2017 ! Copiii sub 12 ani au cazare Gratuit! Copiii sub 12 ... » afla mai multe

Saptamana de vacanta la PARIS » vezi toate detaliile Saptamana de vacanta la PARIS

Perioada de calatorie propusa: 7 - 11 Februarie 2016 Programul excursiei este : Data: 07 februarie, ruta: Bucuresti - Paris   Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 07:15 pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO381 cu destinatia Paris. Transfer in oras si Tur de oras ... » afla mai multe

City Break PARIS » vezi toate detaliile City Break PARIS

Parisul este unul dintre cele mai fascinante si romantice orase ale Europei, iar turistii care-l viziteaza afla ca aproape nu exista limite in ceea ce-ti poate oferi sa vezi si sa faci. Supranumit “Orasul luminilor”, Parisul este coplesitor, iar mostenirea sa ... » afla mai multe

Bilete de intrare la Disneyland pentru grupuri| » vezi toate detaliile Bilete de intrare la Disneyland pentru grupuri|

Bilete de intrare Disneyland      valabile pentru grupuri     Avantaje             Cele mai mici tarife!                            Pentru intrari in perioada  Martie- 21 Oct 2017 !   . . Alege data de plecare ... » afla mai multe
Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions