solicita oferta!

Berlin

Germania: De la inaltimea muntilor Alpi, la campia Bavariei, explorand dealurile din centrul Germaniei si ajungand la partea de Nord la Marea ...

» afla mai multe

Berlinul este orasul arhitecturii izbitor de moderne, al capodoperelor de arta si al antichitatilor, al spectacolelor provocatoare, al barurilor rau famate, al magazinelor stralucitoare, al cafenelelor aflate de-a lungul canalelor si, mai presus de orice, este un oras plin de istorie. Resedinta regala in secolul al XV-lea, Berlinul a prosperat sub domnia regelui Friedrich al II-lea (1712-1786) – Frederic cel Mare – ale carui reforme liberale si patronaj artistic au dus la transformarea orasului intr-o capitala culturala de prim rang. In secolul al XX-lea, Hitler si sustinatorii sai au distrus reputatia Berlinului de oras al tolerantei si l-au tarat intr-un razboi care a dus la o distrugere masiva a acestuia si, in final, la divizarea lui in 1961, prin infamul Zid. Zidul a fost daramat in timpul revolutiei pasnice din 1989, Estul si Vestul Berlinului redevenind un singur oras. O insemnata minoritate turca si europeana fac din Berlin orasul cel mai cosmopolit din Germania si este de asemenea orasul cu cea mai activa viata culturala de noapte.
SEE&DO:
Agyptisches Museum (Muzeul Egiptean). Acest micut, dar remarcabil muzeu adaposteste bustul lui Nefertiti, renumit in lumea intreaga. Schlosstr. nr.70. Orar: marti-duminica 10:00-18:00.
Brandenburger Tor (Poarta Brandenburg). Aceasta este singura poarta care s-a mai pastrat din cele 14 construite de Carl Langhans intre anii 1788-1791, destinate a fi un arc de triumf pentru regele Frederick Wilhelm al II-lea. Unter den Linden in Pariser Pl.
Zoologischer Garten (Gradina Zoologica). Celebrul zoo din Berlin detine cea mai mare varietate de tipuri individuale de fauna din lume, precum si un acvariu impresionant. Hardenbergpl nr.8 si Str. Budapester nr.34. Orar: noiembrie-martie, zilnic 9:00-17:00; aprilie-septembrie, zilnic 9:00-18:30; octombrie, zilnic 9:00-18:00; Acvariu zilnic 09:00-18:00.
RESTAURANTE:
First Floor. Meniul se schimba in functie de anotimp si de capriciile sale, dar cele mai multe feluri sunt variatii ale mancarurilor traditionale germane. Hotel Palace, Str. Budapester nr.42. Tel: 030/2502-1020. Rezervare necesara. Sambata nu se serveste pranzul.
Paris Bar. Acest restaurant de noapte din Charlottenburg atrage o clientela poliglota formata din staruri de cinema, artisti si oameni politici. Kantstr. nr.152. Tel: 030/313-8052.
Grossbeerenkeller. Prin mobila inchisa la culoare, din stejar masiv, si coarnele de cerb decorative, aceasta crama este unul din cele mai insolite restaurante din oras. Grossbeerenstr. nr.90. Tel: 030/251-3064. Nu sunt acceptate cartile de credit. Duminica inchis.
Viata de noapte: Viata nocturna din Berlin este demna de toata atentia. Centrele de interes sunt in zonele Savignyplatz in Charlottenburg; Winterfeldplatz si Nollenplatz in Schoneberg; Oranienstrasse si Wienestrasse in Kreuzberg; Kollwitzplatz in districtul Prenzlauer Berg si Oranienburg Strasse, Rosenthaler Platz si Heckesche Hofe in Mitte.

Zile de sarbatoare:  1 ianuarie; 6 ianuarie(Boboteaza- doar in Bavaria, Baden – Wuttenberg si Saxonia- Anhalt); Vinerea Mare; a doua zi de Pasti; 1 mai (Ziua Muncii); Inaltarea; Rusaliile, in mai; 30 mai (Corpus Christi – doar in sudul Germaniei); 15 august (Adormirea Maicii Domnului – doar in Bavaria si in Saarland); 3 octombrie ( Ziua Unificarii Germaniei); 1 noiembrie (Ziua tuturor sfintiilor – doar in Baden- Wurttemberg, Bavaria, Westphalia de Nord, Rheind-Pfalz si Saarland); 24-26 decembrie.

» citeste continuarea despre Berlin

Craciun  Berlin » vezi toate detaliile Craciun Berlin

Alege oferta Craciun Berlin !       Craciun la Berlin         Hotel Best Western President 4* Berlin - Orasul artelor, artistilor si muzeelor! Berlin da tonul in lifestyle, muzica si arta! Berlin este orasul contrastelor :  intre traditie si modernitate ! Grabeste-te !  Locuri Limitate ! Servicii ... » afla mai multe

Pe urmele lui Bach si Haendel �. » vezi toate detaliile Pe urmele lui Bach si Haendel �.

5 zile Acasa la Bach si Haendel ! * In fiecare seara ai inclus un spectacol de opera sau un concert * Vizite la casele memoriale Bach si Haendel * cazare 4 nopti cu mic dejun inclus * excursii incluse ! Ziua 1: Bucuresti – BerlinSosire ... » afla mai multe
Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions