solicita oferta!

Atena

Grecia: Este o tara cu o cultura si limba unice, peisaje care se numara printre cele mai putine explorate din Europa si ...

» afla mai multe

Atena este locul spre care duc toate drumurile din Grecia si unde multe excursii se organizeaza daca nu pentru pentru alt motiv, atunci pentru a admira "Grecia in epoca ei de glorie": Parthenonul si alte constructii legendare de pe Acropolis. Un oras modern si compact a inghitit vechiul orasel si se intinde acum pe 388 km², cuprinzand intreaga campie dintre mare si muntii inconjuratori. Expansiunea compacta a orasului modern n-a reusit sa puna in umbra stralucirea legendarei metropole din epoca clasica. Imbinarea continua dintre vechi si nou, dintre Orient si Occident face din Atena unul din cele mai atragatoare orase ale Europei.         
SEE&DO:
Akropolis (Acropola). Chiar si in starea sa albita si tacuta, Parthenomul – impunatorul templu care incoroneaza Acropola (colina neteda pe care se intinde "orasul de sus" al vechii Atene) are puterea de a impresiona cum alte vestigii reusesc s-o faca. Deasupra str. Dionyssiou Areopagitou. Orar: aprilie-decembrie zilnic 8:00 pana la apusul soarelui; ianuarie-martie, zilnic 8:30-14:30.
Ethniko Archaiologiko Museo ( Muzeul National de Arheologie). Cel mai important muzeu al orasului detine marturii artistice din fiecare perioada a civilizatiei grecesti antice, din neolitic si pana in epoca romana. 28 Oktovriou (Patission) nr.44. Orar: aprilie-octombrie, luni 12:30-19:00, marti-vineri 8:00-19:00, week-end si in zilele de sarbatoare 8:30-15:00; noiembrie-martie, luni 11:00-17:00, marti-vineri 8:00-17:00, week-end si in zilele de sarbatoare 8:30-15:00.
Gaulandri Museo Kikladikis ke Elliniskis Archaias Technis (Muzeul Artelor Antice Grecesti). Aceasta impresionanta colectie acopera 5000 de ani si include 350 de obiecte ale civilizatiei Cycladelor (3000-2000 i.Chr), printre care se afla multe din figurinele de marmura care au fascinat artisti ca Picasso si Modigliani. Neofitou Douka nr.4 sau Irodotou nr.1. Orar: luni si miercuri-sambata 10:00-16:00.
Restaurante:
Aristera-Dexia. Punctul forte al bucatarului –sef Christianos Karolomengos este bucataria prin topire, producand combinatii mestesugite cum ar fi turnul din haloumi (branza cipriota) si crochete din branza feta in sos de pepene galben si chili sau varianta greceasca de sushi. Andronikou nr.3, Rouf. Tel: 210/342-2380. Rezervare necesara. Inchis duminica si in luna august. Nu se serveste pranzul.
To Varoulko. Puteti gusta aperitive cum ar fi salata de crab garnisita cu mango si struguri, cu praz maruntit, sau icre proaspete de chefal ornate cu miere si servite cu piure de conopida si scortisoara. Deligiorgi nr.14, Piraeus. Tel: 210/411-2043. Rezervare necesara. Inchis duminica si in luna august. Nu se serveste pranzul.
Vlassis. Folosind retele din Thracia, Rumelia, Thessalia si din insule, bucatarii pregatesc portii generoase din bucataria grecesca de casa. Paster nr.8 Platia Mavili. Tel: 210/646-3060.Rezervare necesara. Nu se serveste pranzul lunea-sambata, nu se serveste cina duminica.
Viata de noapte:  Atena are o viata de noapte activa; cele mai multe baruri tin deschis cel putin pana la ora 3:00. Vara, cele mai importante cluburi din oras se muta pe malul marii, iar unele folosesc spatii suplimentare iarna. Pentru o seara greceasca deosebita mergeti intr-un club cu muzica remberika, un fel de blues, sau intr-unul din popularele bouzoukia. In cele mai importante bouzoukia exista in general un meniu minim obligatoriu de persoana sau meniu fix la suprapret; o sticla cu whiskey costa in jur de 120 eur.
Zile de sarbatoare: 1 ianuarie; 6 ianuarie(Boboteaza); Lunea Curata si prima zi a Postului Mare; 25 martie(Ziua Independentei); Vinerea Mare; Pastile ortodox; adoua zi de Pasti; 1 mai(Ziua Muncii); 3 iunie (Rusaliile); 15 august (Inaltarea); 28 octombrie (Ziua Ochi); 25-26 decembrie.

» citeste continuarea despre Atena

1 Decembrie la ATENA! » vezi toate detaliile 1 Decembrie la ATENA!

  SARBATOARE ROMANEASCA ... PETRECERE GRECEASCA!1 DECEMBRIE la ATENA Perioada: 29 Noiembrie - 2 Decembrie!(4 zile / 3 nopti) PRET/persoana: 267 EURO (loc in camera dubla) Ziua 1 (29.11): BUCURESTI - ATENAIntalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Otopeni la ora 11:45 pentru imbarcare pe cursa Ryan ... » afla mai multe
Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions