solicita oferta!

Fira

Grecia: Este o tara cu o cultura si limba unice, peisaje care se numara printre cele mai putine explorate din Europa si ...

» afla mai multe

Orasul Fira (Thira) este unic in lume - casele varuite in alb si culori pastelate dulci, cupolele turcoaz ale capelelor, toate sunt agatate pe marginea unui perete stancos, la 400 m altitudine, pe marginea de vest a insulei Santorini in forma de semicerc. Fira este o capitala moderna, majoritatea cladirilor fiind construite in secolul XIX. Arhitectura este un amestec intre stilurile venetian si cicladic. Capitala insulei Santorini a fost mutata de la Pyrgos la Fira la inceputul secolului XIX, iar dupa cutremurul devastator din 1956 o mare parte din oras a fost distrus.

Accesul in oras se face pe drumurile dinspre est, urcand dinspre port treptele dispuse in zig-zag, sau luand funicularul electric. Cele aproximativ 600 de trepte se urca cel mai adesea pe spatele magarusilor si catarilor. Stradutele inguste ale orasului Fira sunt aliniate de zeci de magazine cu suveniruri, restaurante si taverne, acestea facand legatura intre terminalul telecablului si piateta principala - Plateia Theotokopoulou.

In fiecare vara orasul Fira (Thira) este intesat de vizitatori sositi pe vase de croaziera venite din Mediterana si din Egee. Drept urmare, preturile sunt putin mai ridicate aici decat in celelalte insule grecesti. In Fira puteti face multe cumparaturi de calitate, dar aveti la dispozitie si multe discoteci si baruri in stil american. Pe langa muzee, studiourile de artizanat si cumparaturi, plajele reprezinta un minunat mijloc de a va petrece timpul in orasul Fira.

» citeste continuarea despre Fira

Sejur Santorini Grecia » vezi toate detaliile Sejur Santorini Grecia

Santorini Vara 2015 ! Plecari saptamanale din Bucuresti in fiecare duminica. Plecari perioada 14 Iunie-27 Septembrie 2015.   Santorini  sau Thira cum mai este numita , este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia și din întreaga lume. Santorini  este cea mai sudica insula a Cicladelor ... » afla mai multe
Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions