solicita oferta!

Iran

Iranul este la fel de vechi precum istoria si un stat ce a mostenit cultura uneia dintre cele mai vechi civilizatii de pe pamant. De-a lungul anilor, cultura iraniana a influentat diverse parti ale globului, de la raul Nil pana in inima Europei. Multi ani, oameni din toata lumea au calatorit pe ruta istorica a Drumului Matasii, minunandu-se de gloria civilizatiei Imperiului Persan. O vizita in aceasta tara este o experienta unica - Iranul se bucura de trei secole de istorie documentata si un patrimoniu alcatuit din ruine si monumente sfinte.
Stilul arhitectural iranian este remarcabil si creativ. Persepolis si edificiile din Isfahan, precum si gurile de ventilatie din regiunile desertice, sunt emblematice pentru aceasta arhitectura unica. Impreuna cu splendorile istorice si culturale, Iranul are un teren divers si o mare varietate geografica, ce ofera sentimentul unui paradis pentru iubitorii naturii. Diversitatea climatica permite practicarea sporturilor de iarna in munti, dar si a sporturilor nautice in apele calde care scalda tarmurile de sud. Ambele zone se afla la cateva ore de condus din marile orase.
Trasatura cea mai remarcabila a Iranului sunt insisi oamenii - cunoscuti pentru ospitalitate. Turistii nu contenesc sa povesteasca despre bunatatea neasteptata a acestui popor si de ospitalitatea cu care au fost primiti. Un fapt universal valabil pentru iranieni este placerea pentru poezie, mancare buna si frumusetea naturii. Puteti trai experiente incantatoare in bazarurile din Shiraz, Kerman si Kashan, la un ceai in curtea unei ceainarii traditionale (Chaykhune) sau plimbandu-va in Tabriz.

» citeste continuarea despre Iran
Mesaj de eroare!


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions