solicita oferta!

Dublin

Irlanda: Potrivit atractiei exercitata asupra turistilor, Irlanda este o destinatie la superlativ, care adesea este caracterizata de clisee precum cea mai verde ...

» afla mai multe

Capitala cea mai intima din Europa s-a schimbat pentru totdeauna – sufletul Republicii Irlanda a strabatut cea mai dramatica perioada a trasformari din epoca georgiana pana azi. In ultima decada, Dublinul a beneficiat din plin de explozia economica a Irlandei, care i-a adus acesteia porecla de "Tigrul celtic". Cultura irlandeza a devenit o moda: eroul national Michael Collins a devenit un favorit al box-office-ului de la Hollywood, cartea lui Frank McCourt, Angela's Ashes, a ajuns best-seller in Statele Unite si a fost ecranizat, iar Riverdance a devenit mesagerul muzicii vechi irlandeze in toata lumea. Acestea sunt cateva din motivele care au atras o afluenta de turisti din ce in ce mai mare in Dublin si nu trebuie sa va mire daca va opriti sa consultati harta in Temple Bar – cartierul cel mai animat din oras – si sunteti luat pe sus de valuri neintrerupte de multimi galagioase.
SEE&DO:
Christ Church Cathedral (Catedrala Biserica lui Christos). De afara nu s-ar putea banui ca primul rege crestin danez a construit pe acest loc o biserica din lemn in anul 1038; multumita amplei renovari din secolul al XIX-lea, care a cuprins zidaria si captuseala din lemn de pe fata interioara a zidurilor, catedrala pare mai degraba in stil victorian, decat anglo-normand. Christ Church Pl. si Wineravern St. Orar: luni-vineri 9:45-17:00, week-and 10:00-17:00.
Dublin Castle (Castelul Dublin). Filmul Michael Collins fixeaza Castelul Dublin in constiinta privitorului ca pe o emblema a orasului. Asezat langa Dame Street in spatele primariei, castelul inglobeaza mai multe cladiri, inclusiv Record Tower ( Turnul Amintirii), Apartamentele de stat, Castle Vaults ( Subteranele Castelului) si Cester Beatty Library (Biblioteca Chester Beatty). Castle St. . Orar: luni-vineri 10:00-17:00, week-end 14:00-17:00.
National Gallery of Ireland (Galeria de Arta a Irlandei). Aflata pe latura vestica a Merrion Square, aceasta cladire din 1854 contine cea mai valoroasa colectie irlandeza de pictura veche: printre comorile prezente aici se numara Femeie scriind o scrisoare de Vermeer, Fata de la tara de Gainsborough, Prinderea lui Christos de Caravaggio. Merrion Sq. W.  Orar: luni-miercuri, vineri si sambata 10:00-17:30, sambata 10:00-20:30, duminica 14:00-17:00.
RESTAURANTE:
The Commos Restaurant. Acest restaurant se afla intr-o sala incapatoare si eleganta la subsolul Casei Newman, unde a studiat James Joyce pe vremea cand se afla aici University College Dublin. St. Stephen's Green nr. 85-86. Tel: 01/478-0530. Inchis in week-end.
Patrick Guilbaud. Totul este frantuzesc aici , inclusiv proprietarul, bucatarul acestuia si seful de sala. Merrion Hotel, Upper Merrion St. nr.21. Tel: 01/676-4192. Inchis duminica si luni.
La Stampa. Unul din cele mai impresionante restaurante din Dublin. La Stampa are oglinzi uriase aurii si candelabre lucrate cu grija. Meniul se schimba frecvent si reflecta un stil eclectic, international. Dawson St. nr.35. Tel: 01/677-8611. Nu se serveste pranzul.
Zile de sarbatoare: 1 ianuarie; 17 martie (Ziua Sf.Patrick); 9 aprilie (Vinerea Mare); Sarbatorile de Pasti; 5 mai (Sarbatoarea de Mai); 2 iunie si 2 august (sarbatorile bancare de vara); 25 octombrie (Sarbatoarea lui Octombrie); 25-26  decembrie (Craciunul si Ziua Sf. Stefan).

» citeste continuarea despre Dublin


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions