solicita oferta!

Roma

Italia: Pornind de la arta, trecand pe langa mancare, obiceiuri provinciale variate si uimitoare si ajungand nu in ultimul rand la moda ...

» afla mai multe

Timp de 2500 de ani, imparati, papi si simpli cetateni din multe epoci si-au lasat amprenta asupra Romei, iar rezultatul aduce cu un muzeu in aer liber, plin de imbulzeala si agitatie. Mare parte din obiectivele majore ale orasului se afla in centro storico (centrul istoric), aflat intre Via del Corso, lunga si dreapta, si Tevere (raul Tibru) si zona invecinata de Roma antica, locul lui Foro Romano (Forul Roman) si Colosseo (Colosseum). Modul cel mai bun de a descoperi orasul este sa va plimbati pe indelete, pentru a observa straturile de istorie ce confera unicitatea Romei. Pe drumul intre monumente si muzee, observati peisajul arhitectural in schimbare: curbele dulci ale Romei medievale, care acopera cornul de pamant ce impinge Tibrul spre Vatican si se extinde peste rau in Trastevere, si eleganta oficiala a Romei renascentiste, care a fost ridicata pe fundatii medievale si s-a extins pana la Vatican, cu vile ca din vitrina, construita in fostele periferii ale orasului.

SEE&DO:

Colosseo (Colosseum). Masiva si straveche, ruina aceasta este monumentul definitoriu al Romei antice, inaugurat in anul 80 printr-un program de jocuri si spectacole care a durat 100 de zile. In fata lojii imperiale gladiatorii il salutau pe imparat. Colosseum putea primi peste 50.000 de spectatori, era placat cu marmura decorata cu stiucaturi si avea un sistem ingenios de tende pentru a asigura umbra. Numele sau provine de la statuia colosala de 36 metri a lui Nero care se afla candva in apropiere.  Piazza del Colosseo.  Orar: marti-duminica 9:00-16:30.

Musei Capitolini (Muzeele Capitoline). Museo Capitolino si Palazzo dei Conservatori, palatele ce flancheaza Palazzo Senatorio pe Campidoglio, formeaza un singur muzeu care adaposteste statui clasice minunate, printre care statuia ecvestra din bronz aurit a imparatului Marc Aureliu, care se afla candva pe piedestalul din piata, apoi Gal murind, Venus capitoliana si o serie de busturi de filosofi si imparati antici.  Piazza del Campidoglio.  Orar: marti-duminica 9:00-20:00.

Musei Vaticani (Muzeele Vaticanului). Una dintre cele mai mari colectii mondiale de arta occidentala, comorile din Muzeele Vaticanului sunt o acumulare de bogatii ce include sarcofage egiptene antice, statui grecesti si romane, picturi de Giotto, Leonardo si Raphael, plus magnificele fresce ale lui Michelangelo din Capela Sixtina.  Viale Vaticano. Orar: Saptamana Pastilor si mijlocul lui martie-octombrie, luni-vineri 8:45-16:45, sambata si ultima duminica din luna 8:45-13:45; noiembrie-mijlocul lui martie, luni-sambata si ultima duminica din luna 8:45-13:45.

Basilica din San Pietro (Bazilica Sf. Petru). In uluitoarea sa maretie si grandoare, Bazilica Sf. Petru este apreciata cel mai bine ca fundal sclipitor pentru ceremoniile eclezeiste la care se imbulzesc credinciosii. Bazilica originala a fost construita la inceputul sec. al IV-lea de catre imparatul Constantin, deasupra unui altar timpuriu despre care se presupunea ca ar fi marcat locul de inhumare a apostolului Petru.  Piazza San Pietro. Orar: aprilie-septembrie, zilnic 7:00-19:00; octombrie-martie, zilnic 7:00-18:00.

RESTAURANTE:

La Pergola. In varful lui Monte Mario, restaurantul de pe terasa lui Cavalieri Hilton ofera o panorama perfecta a orasului de dedesubt. Tavane trompe l'oeil si lambriuri superbe din lemn se combina cu iluminatul discret, creand senzatia de intimitate. Apreciatul bucatar-sef Heinz Beck aduce Romei superbe exemple de alta cucina(bucatarie de varf) mediteraneana, mancarurile sunt usoare si echilibrate, iar prezentarea este impresionanta. Adresa: Cavalieri Hilton, Via Cadlolo nr.101. Tel: 06/3509221. Rezervare necesara. Haina si cravata. Inchis duminica si lunea si 2 saptamani in decembrie. Nu se serveste pranzul.

Papa Baccus. Italo Cipriani, proprietarul celui mai bun restaurant toscan din Roma, priveste carnea cu seriozitatea specifica toscanilor, folosind carne de vita Chianina pentru specialitatea casei , bistecca alla fiorentina. Adresa: Via Toscana nr.36. Tel: 06/42742808. Rezervare necesara.

Il Simposio di Constantini. La cel mai stilat bar de vinuri din oras –ornat cu vita-de-vie din fier forjat, lambriuri din lemn si catifea-, puteti sa alegeti dintre 30 de vinuri in degustazione ( la pahar) sau sa cumparati sticle de vin italienesti si straine vandute la magazinul de alaturi. Mancarea este adecvata si extravaganta: peste marinat si afumat, salate la moda, mezeluri uscate fine, pateuri si branzeturi exceptionale. Adresa: Piazza  Cavour nr.16. Tel: 06/3211502. Inchis duminica si ultimele 2 saptamani in august. Nu se serveste pranzul sambata.

Zile de sarbatoare:  1 ianuarie; 6 ianuarie(Boboteaza); primele doua zile de Pasti; 25 aprilie (Ziua eliberarii); 1 mai; 15 august (Adormirea Maicii Domnului, denumita Ferragosto); 1 noiembrie (Ziua tuturor Sfintilor); 8 decembrie (Imaculata conceptiune); 25-26 decembrie.

 

» citeste continuarea despre Roma

Seniori Croaziera Brizele Mediteranei » vezi toate detaliile Seniori Croaziera Brizele Mediteranei

Aici Oferte Seniori Croaziera Brizele Mediteranei 2016 : Brizele Mediteranei  Seniori 2016   Bilet de Avion Bucuresti- Roma si retur (portul de imbarcare) Transferul de la aeroport in port si retur Croaziera de 7 nopti cu servicii All Inclusive Asistenta turistica la bord in limba romana   Tarife de la 599 eur/pers/program In ... » afla mai multe

Saptamana de vacanta la ROMA » vezi toate detaliile Saptamana de vacanta la ROMA

Perioada de calatorie propusa: 10 - 14 Februarie 2016 Programul excursiei este : Data: 10 februarie, ruta: Bucuresti - Roma     Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Otopeni pentru formalitatile de imbarcare pe zborul Tarom cu destinatia Roma. Transfer aeroport si tur de oras cu ... » afla mai multe

ROMA -PENINSULA SORRENTINA-SICILIA » vezi toate detaliile ROMA -PENINSULA SORRENTINA-SICILIA

Date de plecare: 11 martie si 18 mai 2016Orase: Roma-Vatican-Insula Ischia-Coasta Amalfitana-Napoli-Palermo-Messina-Taormina-CataliaServicii incluse:•    Zbor direct la dus Bucuresti – Roma, Compania ALITALIA•    Zboruri la retur Catania – Bucuresti via Roma, Compania ALITALIA•    Cazare 9 nopti la hoteluri 4* si ferry-boat astfel:o    ... » afla mai multe

City Break ROMA » vezi toate detaliile City Break ROMA

Roma, orasul impanzit de monumente istorice lasate de trecerea vremii, are de oferit cate ceva pentru toate gusturile. Cel mai mare si mai important oras al Italiei , centrul economic si cultural este locuit de peste 2,5 milioane de suflete, carora li ... » afla mai multe
Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions