solicita oferta!

Venetia

Italia: Pornind de la arta, trecand pe langa mancare, obiceiuri provinciale variate si uimitoare si ajungand nu in ultimul rand la moda ...

» afla mai multe

 

Cetatea maiestuoasa denumita La Serenissima Repubblica a fost timp de secole regina fara rival a comertului dintre Europa si Orientul indepartat si bastionul ferm al crestinatatii impotriva expansiunii otomane. Venetia este un labirint de stradute si canale si cu toate ca multe dintre magnificele ai palazzi ar putea beneficia de pe urma unei operatii estetice, paragina este transformata aici in mod magic in frumusete si farmec. Romantismul se afla peste tot unde exista Venetia, mai ales seara, cand lumina stelelor danseaza pe apa, iar felinarele stradale aproape ca reinvie garguile ce se incrunta de secole de la inaltimea fatadelor. Poate ca zilele de glorie ale Venetiei ca bogat oras-cetate nu mai sunt decat o amintire, dar arta si fantasticul continua sa traiasca si, cu siretenia unei curtezane, va vor seduce ochii si sufletul.
SEE&DO:

Basilica din San Marco (Bazilica Sf.Marcu).
In secolul al IX-lea, cand trimisii degelui au revenit din Egipt cu lesul furat al apostolului Marcu, a fost construita o biserica. Caldirea a ars complet, dar relicvele sfantului ocrotitor al orasului au scapat nevatamate. In prezent, ele se afla intr-o structura ce dateaza din secolul al XI-lea, o fuziune de elemente arhitecturale bizantine, gotice si renascentiste, sub un plafon impodobit cu 4000 m² de mozaic aurit. Piazza San Marco. Orar: mai-octombrie, luni-sambata 9:45-17:00, duminica 14:00-17:00; noiembrie-aprilie, luni-sambata 9:45-16:00, duminica 14:00-16:00.
Palazzo Ducale (Palatul Dogilor)
. In perioada de glorie a Republicii venetiene, cladirea era o combinatie intre Casa Alba, Senat, camera de tortura si inchisoare. Fatada este o fantezie gotic-renascentista de marmura trandafirie si alba, iar interiorul este ticsit cu fresce, picturi si sculpturi apartinand unora dintre cei mai mari artisti ai epocii.  Piazzetta San Marco. . Orar: aprilie-octombrie zilnic 9:00-19:00; noiembrie-martie 9:00-17:00.
Murano.
In secolul al XIII-lea, ingrijorata din cauza incendiilor, republica venetiana si-a mutat producerea sticlariei la Murano. Atelierele pe care le puteti vizita sunt insiruite pe Fondamenta dei Vetrai, in lungul canalului care porneste de la debarcaderul Colonna unde trage vaporetto.  Fondamenta Giustinian nr.8.Orar: aprilie-octombrie, joi-marti 10:00-17:00; noiembrie-martie, joi-marti 10:00-16:00.

RESTAURANTE:
Osteria Da Fiore.
De mult timp favorit printre venetieni, Da Fiore a fost descoperit de turisti, astfel incat rezervarile sunt imperioase. Este binecunoscut pentru excelenta pescarie, care poate include specialitati ca pasticcio di pesce (placinta de peste) si seppioline (pui de sepie). Adresa: Calle dello Scaleter nr.2202/A San Polo. Tel: 041/721308. Rezervare necesara. Inchis duminica si lunea, 10 august – inceputul lui septembrie si 25 decembrie – 15 ianuarie.
Alle Testiere.
Clientela devodata poate ingreuna sarcina de a ocupa una dintre cele cinci mese din trattoria micuta de langa Campo Santa Maria Formosa. Felurile preparate de bucatarul-sef Bruno Gavagnin sunt remarcabile ca delicatete si echilibru; incercati gnocchetti con moscardini (mini-gnocchi cu pui de caracatita), linguini cu coda di rospo (peste unditar) sau specialitatea carpaccio a zilei. Adresa: Calle del Mondo Novo nr.5801 Castello. Rezervare necesara. Inchis duminica si lunea.
L'Incontro.
Clientela credincioasa atrasa de bucataria sarda aromata ticseste localul.  Dintre aperitive fac parte carnatii sarzi, dar puteti degusta aperitive delicioase si traditionale precum culingiones (ravioli mari umplute cu branza pecorino, sofran si coaja de portocala. Nu ratati felurile de baza de carne cu crusta vegetala, asa cum sunt coniglio al miro (iepure la cuptor pe pat de crengute de mirt) si costine d'agnello con rosmarino e mentuccia (coaste de miel cu rozmarin si menta salbatica). Adresa: Rio Terra Canal nr. 3062/A Dorsoduro. Tel: 041/5222404. Inchis lunea, in ianuarie si 2 saptamani in august. Nu se serveste pranzul martea.

Zile de sarbatoare:  1 ianuarie; 6 ianuarie(Boboteaza); primele doua zile de Pasti; 25 aprilie (Ziua eliberarii); 1 mai; 15 august (Adormirea Maicii Domnului, denumita Ferragosto); 1 noiembrie (Ziua tuturor Sfintilor); 8 decembrie (Imaculata conceptiune); 25-26 decembrie.

 

» citeste continuarea despre Venetia


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions