solicita oferta!

Japonia

Potrivit unei legende, Japonia a fost creata de catre zei. Acestia au infipt o sabie in ocean iar la scoaterea ei s-au format patru picaturi ce au devenit insulele principale iar in jurul lor o multime de insule mici, peste 5000 la numar. Cele patru insule importante ce incorporeaza aproape in totalitate teritoriul Japoniei sunt: Honsu, Hokkaido, Kyushu si Shikoku. Tara Soarelui Rasare este locul in care trecutul intalneste viitorul. Contrastele sunt izbitoare: Tokyo este luminat de firme gigantice si joculete de inalta tehnologie, in timp ce copacii de ciresi infloriti in Parcul Maruyama din Kyoto simbolizeaza pacea si frumusetea de peste 1.000 de ani. Sub fatada moderna se afla inima antica a Japoniei -un taram al artei gheiselor si al priceputilor luptatori de sumo, in care se celebreaza aceleasi festivaluri de secole, iar prepararea mancarii are statutul de arta.
Japonia este o imbinare intre Occident si Orient, fiind un impresionant producator de masini, computere si in acelasi timp tinutul geishelor, a bonsailor sau a ceremonialului ceaiului iar orasele sale au adoptat multe elemente vestice si in acelasi timp si-au pastrat putin din misterul civilizatiei stravechi japoneze.

Capitala si cel mai mare oras al tarii este Tokyo, o stralucita metreopola. Tokyo este cel mai important centru comercial si cultural al tarii, avand peste 400 de institutii de invatamant superior, peste 50 de biblioteci , academia japoneza, 600 de cinematografe si in jur de 2000 de temple. Cea mai impunatoare cladire a orasului este Turnul Televiziunii, cu o inaltime de 334 m, ce ofera o superba panorama asupra orasului.
Japonia este taramul frumusetilor naturale, de la festivalurile de iarna si fermele de lavanda din insula nordica Hokkaido, pana la plajele insorite din sud. Fie ca urcati Muntele Fuji sau va relaxati intr-o statiune balneara vulcanica, Japonia este o destinatie de neuitat.

» citeste continuarea despre Japonia


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions