solicita oferta!

Mombasa

Kenya: Kenia este considerata de catre multi a fi „bijuteria Africii de est” si are printre cele mai frumoase plaje de pe ...

» afla mai multe

Mombasa este un oras afundat in istorie si, in acelasi timp, un oras port comercial fascinant si cosmopolitan. Adevarata inima a orasului se afla in vechiul oras exotic, printre strazile inguste si arhitectura araba. Aici atmosfera este intotdeauna incarcata de aromele mirodeniilor.

Femeile, purtand traditionalul bui bui, umplu strazile si pietele aglomerate. La docuri pestele si bunurile de pe coasta sosesc zilnic. Strazile sunt animate de culorile vii ale traditionalelor khanga si kikoy, fasia de panza multi-functionala purtata ata de femei cat si de barbati.

La marginea apelor se afla Fortul Iisus, un fort impresionant care vegheaza asupra portului. Turnurile inalte, parapetii si pasajele subterane ale acestui fort din secolul XVI au stat in centrul luptei istorice pentru controlul asupra coastelor Keniei, intre armata portugheza si arabii Shirazi. Acest razboi a planat asupra orasului Mombasa sute de ani, iar fortul sta marturie acelor vremuri.

Fara indoiala, Mombasa are una dintre cele mai frumoase plaje si recifuri de corali din Africa. Acestea si hotelurile de-a lungul coastei de nord si a celei de sud, formeaza locul ideal de vacanta. Din acest motiv Mombasa este o atractie turistica majora si industria turismului este pe primul loc in Kenia.

» citeste continuarea despre Mombasa


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions