solicita oferta!

Madagascar

Madagascar este a patra insula ca marime din lume si adaposteste peste 250.000 de specii de animale, dintre care 70% sunt unice pe glob. Insula este faimoasa in toata lumea datorita lemurienilor, cu cele aproximativ 50 de specii, care variaza de la obisnuit pana la bizar. Tinut intr-o perpetua schimbare, modelat permanent de apele Oceanului Indian, Madagascarul, aceasta insula uriasa, apartine Continentului Negru, dar a fost populat acum mai bine de 15 secole de indonezieni, urmati apoi de localnici din estul Africii. Ca suprafata, este a patra insula a planetei, dupa Greenland, Noua Guinee si Borneo.

Aici este singurul loc din lume unde puteti admira sase specii ale giganticului baobab. In tinuturile Tulear, Betioky si Berenty creste bonsaiul urias. Cafeaua, trifoiul si vanilia imprastie miresme unice in aceste tinuturi de basm. Parcul National Isaio, supranumit ‘canionul maimutelor’, adaposteste sute de lemuri, aici putandu-se vizita pestera unde se presupune ca au innoptat marinarii portughezi in urma unui naufragiu din secolul al XVI-lea. Lemurienii sunt specifici acestei insule, insa nu sunt singurii - cameleoni pitici, broaste tomata, sobolani saritori uriasi si arici de Madagascar sunt doar cateva dintre cele mai ciudate animale care locuiesc pe insula.

Madagascar este un loc in care stramosii fac parte din prezent la fel de mult ca din istorie, unde exista multe tabuuri ce predomina legile, iar religia occidentala este amestecata cu vrajitoria si obiceiuri funerare unice.

» citeste continuarea despre Madagascar


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions