solicita oferta!

Londra

Marea Britanie: Daca englezii sunt ambigui, galezii vorbareti si scotienii artagosi, cum reusesc ei sa se impace pe aceeasi insula aglomera? Pentru a ...

» afla mai multe

Daca Londra, capitala Marii Britanii, ar fi avut numai faimoasele ei repere – Palatul Buckingham, Big Ben, Parlamentul, Turnul Londrei -, tot s-ar fi numarat printre cele mai importante destinatii turistice din lume. Londra este un oras care merita sa fie explorat, atragand cu muzeele superbe, ceremoniile regale factuoase si cladirile ancorate in istorie. Va puteti minuna inaintea resedintei ducelui de Wellington, puteti urmari umbra lui Jack Spintecatorul in Whitechapel, pentru ca apoi sa simti pasii Beatles-ilor pe Abbey Road. Din Est End pana in West End vei descoperi ca Londra este un loc minunat.
SEE&DO:
Buckingham Palace (Palatul Buckingham). Suveran printre simbolurile Londrei, ale Marii Britanii in general si ale familiei regale in special, Palatul Buckingham se afla in capul multor liste cu locuri ce trebuie neaparat vizitate -  desi cladirea in sine nu este o capodopera si este resedinta regala doar de cand regina Victoria s-a mutat aici din Palatul Kensington la incoronarea ei, in 1837. Buckingham Palace Rd. SW1. Orar: Inceputul lui august – inceputul lui octombrie (confirmati datele, care sunt in functie de programul reginei), zilnic 9:30-16:15.
Houses of Parliament (Parlamentul). Cladirile Camerelor Parlamentului se numara printre privelistile cele mai faimoase si mai fotogenice din Londra. Clock Tower vegheaza deasupra Parliament Square, in care se afla statuile a numeroase personaje de la Richard Inima de Leu la Abraham Lincoln. St. Stephen's Entrance, St Margaret St. SW1. Orar: Camera Comunelor: luni-joi 14:30-22:00, vineri 9:30-15:00; Camera Lorzilor: luni-joi 14:30-22:00; Resedinta Lordului Cancelar: marti si joi 19:30-12:30. Inchis in sapatamana Pastilor, in lunile iulie-octombrie si 3 saptamani de Craciun.
Westminster Abbey (Catedrala). Aici, in cea mai veche si mai importanta dintre marile catedrale ale Londrei, sunt incoronati monarhii Marii Britanii. Mare parte din catedrala dateaza din sec. al XIII-lea si al XIV-lea. Fotografiatul nu este permis. Broad Sanctuary, SW1. Orar: luni-vineri 9:00-16:45, sambata 9:00-14:45. Muzeul: zilnic 10:30-16:00. Chapter House: aprilie-octombrie, zilnic 10:00-17:30, noiembrie-martie, zilnic 10:00-16:30. Catedrala inchisa in timpul saptamanii si duminica pentru turisti, pe parcursul slujbelor.
RESTAURANTE:
Asia de Cuba. Restaurant la moda, intr-un hotel la moda, intr-un oras la moda: proiectat de Philippe Starck, este zgomotos si sclipitor – va pot convinge becurile suspendate, muzica latino, teancurile de carti, televizorele portabile si coloanele tapiste in matase. St Martina Lance Hotel, St. Martin's La nr.45, WC2. Tel: 020/7300-5588.
Rules. Evadati din secolul XXI! Este probabil cel mai frumos local din Londra: tablouri in ulei si gravuri acopera pretii lacuiti in galben. Vechi de peste 200 ani, restaurantul splendid a prmit celebritati de la Dickens la actualul print de Wales. Maiden La. nr.35, WC2. Tel: 020/7836-5314.
Locanda Locatelli. Tot ce atinge bucatarul-sef Giorgio Locatelli se preschimba in aur – de aceea exista o lista de asteptare de sase saptamani. Salonul elegant, proiectat de David Collins de la Churchill Inter-Continental, are oglinzi convexe, geamuri gravate, scaune rotative si banchete, iar mancarea este excelenta. Seymour St. nr.8, W1. Tel: 020/7935-9088. Rezervare necesara. Inchis duminica.
Viata de noapte: Atractiile nocturne din Londra sunt nenumarate; iata si cateva dintre cele mai cunoscute. Pentru liste foarte recente, cumparati revista Time Out.
Zile de sarbatoare: Parlamentul nu este unica institutie care decide sarbatorile nationale: unele sarbatori sunt decise prin proclamatii regale. In Anglia si Wales: 1 ianuarie, Vinerea Crucii si a doua zi de Pasti, prima zi de luni din mai (May Day), ultima luni din mai (Spring Bank Holiday), ultima luni din august (August Bank Holiday), Craciunul si a doua zi de Craciun (Boxing Day).

» citeste continuarea despre Londra

TOP 10 Cele mai bune hoteluri din lume pentru serviciile oferite! » vezi toate detaliile TOP 10 Cele mai bune hoteluri din lume pentru serviciile oferite!

HOTEL CLIVEDEN, Berkshire, UK : Construit in 1666, Cliveden a avut parte de o istorie tumultoasa. Acesta a fost stapinit de-a lungul timpului de un Duce, Conte, de un Print de Wales si chiar de un membru al familiei Astor. Avand ... » afla mai multe

TOP 10 Cele mai bune hoteluri din lume pentru locatie » vezi toate detaliile TOP 10 Cele mai bune hoteluri din lume pentru locatie

HOTEL FOUR SEASONS, Chiang Mai, THAILANDA: Acest luxos complex dispune de 93 de pavilioane de vile decorate in stilul traditional thailandez. Hotelul dispune de un centrul wellness de exceptie, teren de tenis si 2 restaurante: Sala Mae Rim cu specific local ... » afla mai multe
Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions