solicita oferta!

Maroc

In timp ce va relaxati in "hammam" (baie cu aburi), savurati "tagine" (tocana) sau va puneti "caftan"-ul confortabil – obiceiurile marocane atat de copiate, insa care nu se ridica la inaltimea ogininalelor – veti fi surprinsi cat de usor va veti integra in cultura marocana veche de secole. In aceste mici momente de placere Maroc va va fura simtul timpului si al locului precum un miraj din desert.

Privind orizontul veti observa minarete rafinate si "ksour" (forturi) din caramizi de lut, coaste cu nisip matasos si canioane golase sculptate in Muntii Atlas. Maroc si-a mentinut cu darzenie independenta de-a lungul istoriei, neramanand totusi indiferent la idei din afara, creand un amestec de culturi, religii si idiomuri. Influenta arabilor, romanilor si a europenilor este vizibila in monimentele din intreaga tara. Desi vezi auzi vorbindu-se in franceza pe strazile oraselor – vestigiu a protectoratului francez de 50 de ani – se mai folosesc la scara larga vreo sase limbi berbere si arabice marocane. Asta face ca Marocul sa fie in acelasi timp mediteranean, african, arab si berber.

Timp de secole calatorii au traversat nisipurile nestatornice si au trecut muntii in cautarea Marocului mitic, asteptandu-se sa fie uimiti de palatele regale, oazele neasteptate, obiectele de mestesugarit si de ospitalitatea localnicilor. Marocul modern nu va va dezamagi. Fie ca vreti sa va relaxati cu familia in casele de oaspeti, sau sa porniti in explorarea vechilor sate berbere, veti intalni marocani care vor face tot ce vor putea sa vaindeplineasca dorintele. Localnicii s-au adaptat tacerii desertului Sahara si galagiei din medina (vechi oras) si s-au integrat in vechile "mellah" (cartiere evreiesti) si punctele comerciale tuarege. Cuvintele cu care veti fi intampinati cand veti ajunge in Maroc sunt vechi de secole - "Ahlanwasahlan", sunteti bine veniti in Maroc.

» citeste continuarea despre Maroc


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions