solicita oferta!

Mongolia

Mongolia este un tinut imens, de trei ori mai mare decat Franta, de exemplu, situat intre China si Rusia. Teritoriul sau a fost mult mai mare in timpul expansiunii mongole conduse de Ginghis Khan si Kublai Khan, incluzand pana in secolul XX o parte importanta a Siberiei si o regiune care astazi apartine Chinei. Este un taram indepartat si putin vizitat, insa are multe de oferit in ceea ce priveste peisajul, animalele salbatice si locurile pline de istorie si cultura. Numele sau evoca imaginea cruzilor hani, a camilelor inaintand prin desertul Gobi si a cailor salbatici galopand de-al lungul stepelor, chiar si Ulan Batorul parand a apartine unui alt secol...

"Tara cerului albastru" a renascut parca dupa numeroasele secole de izolare, dupa caderea regimului comunist, fiind astazi un stat democratic, cu o economie in plina dezvoltare, ce isi intampina cu ospitalitate vizitatorii.
Mongolia este una din tarile situate la cea mai mare altitudine din lume, media fiind de 1580 m. Muntii Altai Nuruu sunt vesnic acoperiti de zapada, pe cel mai inalt varf, Tavanbogd Uul, aflandu-se un ghetar impresionant. Tinuturile cu verdeata ale stepelor sunt patria faimosilor cai takhi, cei care au purtat armata lui Ginghis Khan spre numeroase victorii.

In afara oraselor mari, mongolii continua stilul de viata traditional al "malchin" (pastori) si multi dintre ei sunt nomazi. Avand una dintre cele mai mici densitati din lume, Mongolia dispune de zone vaste de salbaticie, desert, lacuri si munti, ideale pentru vizitatorii aventurosi. Mongolii au un numar mare de obiceiuri si traditii, iar vizitatorii sunt rugati sa se familiarizeze cu acestea.

» citeste continuarea despre Mongolia


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions