solicita oferta!

Norvegia

Taramul Soarelui de Miez de Noapte va ofera experiente unice. Norvegia este un taram al traditiilor, reprezentate de bisericile rustice din lemn si dansurile folclorice. Copiii cresc ascultand povesti despre troli si zane, iar unii adulti, desi nu recunosc, inca mai cred in aceste fiinte fabuloase. Norvegia este si un taram cu cascade, rauri rapide, munti si ghetari maiestuosi, lacuri cristaline, sat de pescari si fiorduri linistite. In nord, coasta este punctata cu case vopsite in culori vii, ce contrasteaza cu sobrietatea fiordurilor si a muntilor.

Norvegia este un amestec intre antic si modern. Este ciudat si totodata un fapt obisnuit sa vezi o bunica lapona, imbracata intr-un costum in culori vii si mocasini din piele de ren, cu varfurile intoarse, asteptand avionul in aeroportul Tromso. Soarele de la miez de noapte este faimos - orasul Tromso se afla deasupra Cercului Arctic, unde iarna soarele nu rasare niciodata, iar vara nu apune.

Este greu sa definesti bucataria norvegiana in acelasi fel ca pe cea franceza, intr-o tara care nu are o istorie a claselor aristocrate si burgheze, care sa dezvolte o traditie culinara. In afara de hoteluri, traditiile se mai pastreaza in cateva cabane montane. Astazi insa, bucataria norvegiana se poate cu siguranta lauda cu o mare diversitate.

 

» citeste continuarea despre Norvegia


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions