solicita oferta!

Oslo

Norvegia: Taramul Soarelui de Miez de Noapte va ofera experiente unice. Norvegia este un taram al traditiilor, reprezentate de bisericile rustice din ...

» afla mai multe

Oslo - orasul Premiului Nobel pentru Pace, a fost fondat in anul 1000 si a aniversat un mileniu in anul 2000. Orasul este la fel de nordic precum St. Petersburg, Anchorage in Alaska si Kap Farvel in Groenlanda. Desi este atat de nordic, are o clima temperata toamna si calda vara. Iernile dureaza de la trei pana la cinci luni, cu conditii foarte bune pentru schiat pe dealurile din jurul orasului. Este nevoie de cel putin trei zile pentru a explora orasul, care are mai multe parcuri, biserici, muzee si locuri frumoase.

See&Do:

Aker Brygge(Portul Aker). Reprezinta o zona comerciala intr-o zona a unui fost port scos din uz. Zona are mai mult de 40 de restaurante si 60 de magazine, inclusiv magazine de moda de lux, precum si pub-uri, cinematografe si teatre. Exista o capacitate de 2.500 de locuri pentru a sta la o terasa in aer liber precum si un bulevard deschis pentru plimbare.Brygge, Oslo, 0118. Orar pentru magazine: in ziele saptamanii de la 10:00 - 18:00; sambata 10:00 - 16:00.

The Opera House(Casa Operei). Opera a fost deschisa cu mare fast pe 12 aprilie 2008 in prezenta regelui Norvegiei si o serie de celebritati. Cladirea a fost proiectat de o renumita firma de arhitectura norvegiana fiind realizata din marmura alba si sticla aflandu-se pe malul marii. Incaperea are si o acustica foarte buna aici fiind concerte de muzica rock, concerte de orhestra, balet si opera.  Kirsten Flagstads pl. 1, Oslo, 0150. Tur cu ghid deschis in fiecare zi.

Vigelandsparken.De asemenea, cunoscut sub numele de Frogner Park, Vigelandsparken are 212 sculpturi de bronz, granit, si  fier forjat de Gustav Vigeland (1869-1943). Cele mai multe dintre sculpturile din parc  sunt plasate pe  aproape 1 km  si descriu etapele vietii: nastere pâna la moarte, o generatie la alta. Exista, de asemenea, un muzeu  pentru cei care doresc sa cunoasca mult mai bine opera artistului.  Kirkevn., Frogner, Oslo, 0260. Deschis zilnic.

Restaurante:

Bagatelle. Bucatarul sef si proprietarul Eyvind Hellström si-a stabilit o reputatie internationala pentru bucataria lui norvegiana moderna si servicii superbe. Bagatelle atrage toate tipurile de  clienti din Oslo, si este recunoscut ca cel mai bun restaurant din oras.Eleganta sala de mese este decorata cu picturi ale artistilor contemporani.Meniul este alcatuit din trei , cinci sau sapte feluri de mancare acestea fiind schimbate aproape zilnic.Homarul este regasit aici ca un ingredient principal. Adresa: Bygdøy Allé 3, Frogner, Oslo, 0257. Telefon: 22-12-14-40. Inchis duminica si la mijlocul lunilor iulie si august.

Baltazar Ristorante & Enoteca. Celebrând cea de a 10-a aniversare în 2008, aceasta bijuterie de restaurant este aflat in spatele  arcadelor  catedralei. Exista un loc la etaj gourmet, care serveste  produse de top moderne italiene, precum si un parter Enoteca oferind produse  mai simple si  mai multe feluri de mâncare traditionale la preturi mai mici.  Lista de vinuri este uimitoare cuprinzand  aproximativ 450 de vinuri italiene, din toate regiunile. Este cel mai bun restaurant italian din Oslo. Adresa: Dronningensgt. 27, Domkirkeparken, Oslo, 0154. Telefon:23-35-70-60. Inchis duminica , in luna iulie, de Psti si de Craciun.

» citeste continuarea despre Oslo


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions