solicita oferta!

Amsterdam

Olanda: Au cucerit marea, au "promovat" laleaua si i-au daruit lumii pe Rembrandt si pe Mata Hari. Olandezii trebuie vizitati.Pentru calatorii dornici ...

» afla mai multe

Amsterdamul are tot atatea fatete cat un diamant de 40 de carate iesit din mainile unuia din slefuitorii de pietre pretioase ai orasului:izvor de inspiratii pentru genii ca Rembrandt sau Van Gogh; corn al abundentei plin cu lalele franjurate; spatiu public cu baruri linistite, cafenele intunecoase si piete in aer liber. In timp ce varfurile tuguiate ale caselor impunatoare dau marturie despre varsta de aur a secolului al XVII-lea, imaginea lor rasturnata in apa canalelor simbolizeaza contradictiile din sanul tolerantei societatii olandeze.Cu abia 730.000 de suflete blajine si cu aproape orice la o distanta de cel mult 10 minute de mers cu bicicleta, Amsterdam aduce mai degraba cu un stat – e drept ca unul destul de mare – care traieste freamatul cultural al unui megalopolis.
SEE&DO:
Anne Frankhuis(Casa Anne Frank). Devenita celebra datorita sfasietorului jurnal tinut de tanara evreica intre anii 1942-1944, perioada in care impreuna cu familia ei s-a ascuns aici de fortele de ocupatie germane, aceasta casa-muzeu adaposteste de asemenea o expozitie educationala dedicata Holocaustului si libertatilor civile. Prinsengracht nr. 267. Orar: aprilie si iunie-august, zilnic: 9:00 – 21:00; mai, zilnic: 9:00 – 19:00; septembrie-martie, zilnic: 9:00 – 19:00.
Rijksmuseum(Muzeul de Stat). Cel mai importan muzeu din Olanda, a fost fondat in 1808, dar actuala cladire somptuasa dateaza din 1885 si a fost proiectata de P.H. Cuijpers, arhitectul de numele caruia se leaga si Gara Centrala. Stadhouderskade nr.42. Orar: Zilnic 10:00-17:00;
Muzeul Van Gogh. Acest muzeu detine cea mai larga colectie din lume cu lucrari ale artistului – 200 de tablouri si aproape 500 de desene precum si lucrari semnate de aproximativ 50 dintre contemporanii sai. Paulus Potterstraat nr.7. Orar: Zilnic 10:00-18:00.
RESTAURANTE:
Dynasty. Inconjurat de mobila si ornamente orientale luxoase, puteti savura mancaruri din Thailanda, Malaezia si China.Principalele delicatese includ pesti si scoici de mare in frunza de banana, rata in suc propriu si homar. Reguliersdwarsstraat nr.30. Tel: 020/626-8400. Inchis martea. Nu se serveste pranzul.
Oesterbar. "Barul stridiilor" este specializat in scoici si peste de mare – la gratar, la cuptor sau prajit. Leidseplain nr.10. Tel: 020/623-2988.
Puyck. Noul restaurant al bucatarului si proprietarului Jacob Preyde este o senzatie pe scena Amsterdamului. Mancarurile sale franco-asiatico-carribeane sunt pregatite cu ierburi exotice si cu mirodenii. Ceintuurbaan nr.147. Tel:020/676-7677. Inchis duminca si luni. Nu  se serveste pranzul.
VIATA DE NOAPTE. Cele mai respecatabile – si mai costisitoare – activitati nocturne sunt in Leidseplein si Rembrandsplein sau in apropierea acestora; productii mai fara perdea gasiti in Oudezijs Achterburgwal si Thorbeckeplain. Cele mai multe baruri sunt deschise pana la ora 1:00 de duminica pana joi, iar in week-end inchid mai tarziu; cluburile raman deschise pana la ora 04:00 sau mai tarziu. Printre cafenele selecte se numara: Café Nielsen (Berenstraat nr.19), De Gijs(Lindegracht nr.249), De Jaren(Nieuwe Doelenstraat nr.20).
Zile de sarbatoare: Anul Nou; Pastile; Ziua Reginei(30 aprilie); Inaltarea(la jumatatea lunii mai ); Rusaliile/Duminica Rusaliilor si Lunea Rusaliilor (la sfarsitul lunii mai); Craciunul; Ziua darurilor(a doua zi dupa Craciun).

» citeste continuarea despre Amsterdam

City Break AMSTERDAM » vezi toate detaliile City Break AMSTERDAM

Amsterdam este unul dintre cele mai moderne orase din Europa - frumos, tineresc si relaxat, cu multe lucruri de facut si de vazut, cu multe baruri, mancare din toata lumea si oameni prietenosi. O vizita in acest oras poate semana cu ... » afla mai multe
Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions