solicita oferta!

Polonia

Situata in centrul Europei, Polonia si-a regasit menirea ca destinatie de vacante. In primii ani dupa revolutiile din 1989, Praga si Budapesta apareau in toate titlurile din ziare. Acum, calatorii cauta ceva nou si mai indepartat. Frumusetea Poloniei poate fi admirata atat in orasele vechi, cat si in peisajul salbatic din parcurile nationale si rezervatiile naturale. Regiunile tarii sunt, in mare, impartite pe orizontala - coasta Baltica si regiunea lacurilor post-glaciare.

Răvăşită şi invadată de atârea ori de-a lungul timpului, Polonia este una dintre ţările care îţi poate servi în vacanţă, pe lângă multe metode de recreere şi o importantă lecţie de istorie, ce se întinde de la frumoasele poveşti şi castele ale cavalerilor medievali, la ororile săvârşite la Auschwitz de nazişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, la urmele lăsate de regimul comunist, până în prezentul în care Polonia modernă se prezintă foarte bine, pentru o ţară trecută prin atâtea. Mai mult, acestă destinaţie mai înseamnă şi un relief impresionant cu cei mai înalţi munţi al lanţului carpatin, cu numeroase râuri importante, mii de lacuri şi cu un superb ţărm la Marea Baltică.

Centrul Poloniei este impartit intre terenurile joase din nord si cele inalte din sud, ce includ zona calcaroasa Krakow-Wielum, grote si castele medievale. In sud se afla Muntii Carpati si Tatra, care va ofera facilitati pentru diverse sporturi si traditie folclorica. Polonia este o natiune care se mandreste cu patrimoniul sau cultural, teatrele si companiile de muzica si opera regasindu-se din abundenta. In fostul oras de textile Lodz se afla o scoala de film, alma mater a regizorilor Roman Polanski si Krzysztof Kieslowski.

» citeste continuarea despre Polonia

Turism Muzical

Pe urmele lui Chopin ... Pe urmele lui Chopin ...

2 zile pe urmele lui Chopin! * vizitarea Palatului Kazimierzowski, sediul Liceului Varsovia, liceu in care a studiat Chopin * un pranz la Lowicz in stil polonez traditional vechi ... » afla mai multeNewsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions