solicita oferta!

Varsovia

Polonia: Situata in centrul Europei, Polonia si-a regasit menirea ca destinatie de vacante. In primii ani dupa revolutiile din 1989, Praga si ...

» afla mai multe

Varsovia - Warszawa in poloneza - este capitala si cel mai mare oras al Poloniei, situat pe raul Vistula.
La cateva decenii de la caderea comunismului, Varsovia a devenit un oras aglomerat ce incearca sa prinda din urma influentele vestului. Trecutul istoric arhitectural a fost cu grija reconstituit, dar majoritatea cladirilor de aici sunt relativ noi.
Centrul cosmopolit, dinamic si in continua extindere este dotat cu hoteluri luxoase, restaurante elegante si magazine de tot felul care satisfac toate pretentiile turistilor.
Varsovia este notabila printre capitalele din Europa nu pentru marimea sa, varsta, sau frumusetea sa, ci pentru indestructibilitatea sa. Este asemanatoare unei pasare un phoenix care a renascut de mai multe ori din cenusa razboiului. Suferind daune mari in timpul ocuparilor suedeza si prusaca din 1655-1656, Varsovia a fost asaltata din nou in 1794, cand armata rusa a masacrat populatia suburbiilor varsoviene. Pe 27 februarie 1861 multimea a protestat impotriva ocupatiei ruse a Poloniei, cinci participantii fiind omorati de catre trupele rusesti.

» citeste continuarea despre Varsovia

Pe urmele lui Chopin ... » vezi toate detaliile Pe urmele lui Chopin ...

2 zile pe urmele lui Chopin! * vizitarea Palatului Kazimierzowski, sediul Liceului Varsovia, liceu in care a studiat Chopin * un pranz la Lowicz in stil polonez traditional vechi la o casa privata  * intrare la Zelazowa Wola, locul unde s-a nascut Chopin * concert privat ... » afla mai multe
Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions