solicita oferta!

Puerto Rico

Puerto Rico este o insula mica in comparatie cu bogatiile naturale pe care le detine. Lantul muntos central ajunge pana la altitudinea de 1338m, la Cerro de Punta, iar plajele au un nisip moale si auriu, spalat de ape calde de culoare turcoaz. Cu toate ca apartine teritoriului Statelor Unite, Puerto Rico are o cultura si un stil de viata diferit. Multi locuitori au pastrat stilul original spaniol si insula inca este un teritoriu cu "fiestas" si "paella". Cei 4 milioane de locuitori par a crede ca distractia este singurul motiv pentru care s-au nascut aici.

Majoritatea insulei este impovarata de saracie, insa Puerto Rico are si cu ce sa se laude - 418km de plaja cu nisip, al treile sistem de pesteri subterane din lume ca marime, cel mai mare radio telescop din lume, care trimite semnale non-stop in spatiu si singura padure tropicala din sistemul forestier american. Exista si un numar de noua rezervatii protejate, cu specii de animale si plante unice insulei. Cultura ce imbina multiple mosteniri o puteti auzi in ritmurile molipsitoare ale insulei si pasul alert al vietii de noapte. Ritmurile latino fuzioneaza cu percutiile vest-africane, swing si muzica de orchestra jazz, pentru a crea un fond muzical perfect pentru aceasta tara multiculturala.
     
Modernismul American, ritmurile muzicale latine si unicele apusuri tropicale dau nastere unui mix plin de culoare: restaurante de lux langa forturi spaniole datand din secolul XV, malluri langa luxuriante paduri tropicale, cazinouri langa plaje ce par neatinse de om, pesteri si recife de corali.  Principalele obiective turistice se afla in capitala San Juan, cu adevarat un oras al secolului XXI, si in insulele Mona, Bosque Estatal de Carite, Culebra, Island of Vieques.
San Juan este unul dintre cele mai bine pastrate orase coloniale, cu cele doua forturi ce vegheaza inca orasul la marginea Atlanticului. In sud, Ponce, cu muzeele si cladirile sale in stil colonial spaniol, va intampina in ritmuri de reggae si salsa.

» citeste continuarea despre Puerto Rico


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions