solicita oferta!

Rusia

"Rusia nu poate fi inteleasa cu intelectul, nici masurata cu etaloane obisnuite; poti doar sa ai incredere in Rusia". Fara indoiala ca aceste cuvinte prin care si-a descris tara natala poetul Tyutchev vor fi intotdeauna adevarate: o calatorie in zona lacurilor si raurilor rusesti releva o alta fata a tinutului, veche, primitiva, imagine parca desprinsa din carti de demult. Rusia este un taram al superlativelor - cea mai mare tara din lume, cea mai mare rezerva de gaz natural si a doua producatoare de petrol, patria celor mai lungi cai ferate din lume, cel mai aglomerat sistem de metrou si unul dintre cele mai vechi, mari si adanci lacuri, Baikal. Rusia are si statiuni de litoral, iar Kremlinul si cupolele acoperite de zapada ale catedralei sale reflecta puterea si misticismul acestei natiuni nordice.   
Padurile din nord inconjoara lacuri atat de intinse incat nu le poti cuprinde cu privirea; de la St. Petersburg la Moscova puteti calatori pe apele Nevei, Svirului si Volgai, pe numeroase canale, printre padurile de pin ale Kareliei, spre Ladoga si Onega.
 
Aceste lacuri, cele mai intinse ca suprafata din Europa, va ofera peisajul sublim al insulei Valaam, strajuita de o impunatoare manastire din secolul al XIV-lea, si al insulei Kizhi, cu fascinantele sale constructii din lemn. In drumul vostru veti putea poposi in orase ca Yaroslavl, Kostroma sau Uglich si veti vizita una dintre cele mai frumoase manastiri din Rusia, Sergiev Posad, considerata simbolul crestinatati ruse ortodoxe.

Generozitatea, jovialitatea si ospitalitatea locuitorilor compenseaza raceala climei. Pentru cei mai multi, Rusia este reprezentata de doua mari orase - Moscova si Sankt Petersburg. Aceste destinatii reprezinta sufletul fostei Rusii imperiale. In Moscova puteti vizita vechi biserici traditionale si foatareata Kremlin, iar in Sankt Petersburg va asteapta principalele atractiiale tarii. Insa sunt si multe altele de vazut in Rusia, o tara care se extinde pe 11 zone orare si doua continent.
Lasand la o parte comformismul comunist, Rusia de astazi este o natiune diversa si plina de vitalitate.

» citeste continuarea despre Rusia


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions