solicita oferta!

Sankt Petersburg

Rusia: "Rusia nu poate fi inteleasa cu intelectul, nici masurata cu etaloane obisnuite; poti doar sa ai incredere in Rusia". Fara indoiala ...

» afla mai multe

Imaginea maiestuoasa a orasului este datorata detaliilor arhitecturale variate: bulevarde lungi si drepte, spatii vaste, gradini si parcuri, garduri decorative din fier forjat, monumente si sculpturi decorative. Raul Neva, cu multele lui canale, poduri si cheiuri din granit, da orasului o nota aparte, de neconfundat. Numeroasele canale au facut ca orasului sa i se dea supranumele de "Venetia Nordului".
Datorita numarului mare de constructii, edificii pe suprafete intinse, astazi Sankt Petersburgul poarta denumirea de “orasul palatelor”. Cel mai cunoscut si cel mai urias dintre palate este Palatul de Iarna care a fost resedinta de iarna a tarilor rusi iar astazi este gasit sub numele de Muzeul Ermitaj, in Gradina de Vara se afla Palatul de Vara o casa modesta construita de Petru cel Mare. Alte palate la fel de insemnate mai sunt: Palatul Mensicov, Palatul Vorontov, Palatul Stroganov, Palatul Anicikov, Palatul Iusupov, Palatul Razumovski, Palatul Suvalov, Palatul Elaghin.
Exista, de asemenea, si numeroase biserici si cetedrale renumite, cea mai mare biserica fiind Catedrala Sfantului Isaac care are una dintre cele mai mari cupole din lume, apoi Biserica Mantuitorului Insangerat, Catedrala Petru si Pavel care adaposteste mai multe cavouri ale imparatilor rusi, Catedrala Kazan, Catedrala Smolnii, Catedrala Marinei, Biserica Cesma. Fortareata Sfintii Petru si Pavel din centrul orasului, fosta inchisoare pentru detinutii politici prezinta o pozitie dominanta a orasului, iar turistii nu rateaza nici o ocazie in viziatea acestei locatii destul de semnificative pentru vremurile vechi.
Orasul emana turistilor o atmosfera magnifica, puternica, printre atatea palate construite cu multi ani in urma care si astazi dau impresia ca domina orasul prin arhitectura si stilul in care au fost construite pentru a uimi si a impresiona vizitatorii.

» citeste continuarea despre Sankt Petersburg


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions