solicita oferta!

Edinburgh

Scotia: O vreme aproape mereu neguroasa, care ascunde privirii peisajul magnific al tinuturilor muntoase. Castele si fortarete puternice, ridicate in zorii Evului ...

» afla mai multe

Edinburg este capitala Scotiei si al doilea oras ca marime, dupa Glasgow. Cu o arhitectura gotica, orasul se intinde sub vechiul castel, pana in portul Leith. Scotienii au "mestesugit" o capitala plina de cultura, divertisment si festivitati, sofisticata, dar in care abunda istoria si misterul.Edinburg este plin de farmec mai ales in timpul lunilor de vara, cand Festivalul Edinburg umple orasul de dramatism, creativitate si vizitatori din lumea intreaga. Un alt eveniment care intrerupe monotonia este festivalul de Anum Nou Hogmanay, cand festivitatile sunt imbibate in whisky scotian si pub-urile se umplu de petrecareti.

See&Do:

National Gallery of Scotland(Galeria Nationala a Scotiei). Deschis pentru public în 1859, Galeria Nationala prezinta o gama larga de picturi din perioada Renasterii la postimpressionist într-o cladire neoclasica grand proiectat de William Playfair.Toate numele mari sunt aici; lucrari de Velázquez, El Greco, Rembrandt, Goya, Poussin, Turner, Degas, Monet, si Van Gogh.Ofera un spatiu de galerie extinsa, precum si un restaurant, café-bar, centru de informare, si magazin.  The Mound, New Town, Edinburgh, EH2 2EL. Intrare libera. Orar: vineri- joi 10:00-17:00.

National Museum of Scotland(Muzeul National al Scotiei). Acest muzeu ofera povestea fascinanta a tarii de la cele mai vechi fosile de cultura populara pana la cea  mai recenta, fiind pentru vizitatori si cei pasionati de istorie un mare punct de interes. Una dintre cele mai faimoase comori ale muzeului sunt  piesele Lewis, 11 piese de sah sculptate din fildes datand din   secolul 19 iar restul afalndu-se in Londra la British Museum.  Chambers St., Old Town, Edinburgh, EH1 1JF.Intrare libera. Orar: zilnic: 10:00 - 17:00.

Rosslyn Chapel(Capela Rosslyn). In jurul capelei s-au format tot felul  de diferite legende datorita sculpturilor sale magnifice, aceasta fiind o atractie foarte importanta pentru turisti. In cartea lui Dan Brown, Codul lui Davinci se spune ca in aceasta capela este un semn care poate duce la Sfantul Graal.  Initial conceputa de Sir William Sinclair (circa 1404-1480) si dedicata Sf. Matei, în 1446, capela este remarcabila pentru calitatea si varietatea sculturilor din interior fiind acoperit fiecare centimetru patrat din piatra cu  figuri umane, animale si plante. Semnificatia acestor ramâne supusa la multe teorii, unele înfatiseaza simboluri din ordinul medieval al Cavalerilor Templieri si din Masoneria.  Chapel Loan, Roslin, EH25 9PU. Orar: aprilie - septembrie de luni pana sambata 09:30 - 17:30; octombrie - martie de luni pana sambata 09:30 - 16:30.

Restaurante: 

Kalpna. Fatada acestui restaurant indian vegetarian este scufundata in multitudinea de magazine din zona. Meniul este variat cuprinzand tot felul de mancaruri interesante, mancaruri din cartof cu sos de miere, fistic si migdale, din vinete cu ardei iute, si tot felul de varietati de diferite mancaruri. Adresa: 2-3 St. Patrick Sq., South Side, Edinburgh, EH8 9EZ.Telefon: 0131/667-9890. Inchis duminica si in lunile martie si iunie.

The Kitchin. Unul dintre cele mai populare restaurante din Edinburgh are destule premii castigate, restaurantul fiind deschis in 2006. Un restaurant cu specific frantuzesc foloseste ingrediente de la limba si burta de vaca pana la vanat si fructe de mare. Adresa:  78 Commercial Quay, Leith, Edinburgh, EH6 6LX. Telefon:  0131/555-1755. Rezervare obligatorie. Inchis duminica si lunea.

Number One. Aflat in faimosul hotel Balmoral, restaurantul este grandios iar meniul se evindetiaza prin cele mai bune retete de fructe de mare si spectacole in stil scotian. Incercati rulada de somon organic cu tortellini si langustine, sau cotlet de porc infuzat cu alune, sfecla rosie si arpagic. Lista de vinuri este foarte bogata, iar serviciile sunt impecabile. Restaurantul este perfect pentru o cina romantica. Adresa: Balmoral Hotel, Princes St., New Town, Edinburgh, EH2 2EQ. Telefon: 0131/557-2672. Rezervare obligatorie. 

» citeste continuarea despre Edinburgh


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions