solicita oferta!

Serbia

Serbia are locuri care merita vazute, macar in trecere, in special Belgradul cel ravasit de istorie, dar care a avut de fiecare data forta necesara sa-si vindece ranile. Daca nu te convinge capitala, tara vecina te mai poate cuceri cu peisajele desenate de Dunare in Parcul National Djerdap, cu partiile de schi din statiunile montate, cu oamenii ei primitori, cu bucatele delicioase sau cu acordurile care l-au inspirat pe Bregovic.

Dupa razboiul civil si despartirea de Iugoslavia, Serbia a renascut ca una dintre cele mai "fierbinti" destinatii din Europa de est. Capitala Belgrad are o gama larga de atractii pentru turisti - muzee si galerii excelente, restaurante, cafenele si o viata de noapte animata. Departe de capitala, Novi Sad este un oras incantator, cu un centru elegant si o fortareata pitoreasca, ce priveste peste Dunare. In nordul indepartat, Subotica va ofera arhitectura secesionista si o atmosfera ungara. Capitala Serbiei se poate vizita intr-o zi sau doua, asta pentru ca cele mai multe obiective turistice sunt aproape unul de celalalt, iar orasul este cosmopolit, plin de parcuri si cafenele la tot pasul.Unul din locurile in care trebuie sa ajungi la Belgrad este cetatea. Acum, in vechea fortareata exista un muzeu militar in aer liber, iar in interior au loc periodic diferite manifestari culturale. Tot aici sunt comasate mai multe muzee, biserici si chiar gradina zoologica. Sub vechea fortareata mai exista si acum coridoare si catacombe care sunt neexplorate.

Provincia Voivodina aflata la nord de Belgrad are un habitat mlastinos ecxelent pentru numeroase specii de pasari, iar la sud de capitala se afla vai cu vegetatie luxurianta si manastiri ortodoxe izolate. Printre regiunile muntoase ale tarii veti gasi si cateva parcuri nationale.
Societatea sarba s-a dezvoltat pe bazele unei traditii patriarhale puternice, care s-a inchegat in timpul dominatiei otomane si se reflecta si astazi in structurile familiale si guvernamentale. Tara inca este cutreieata de antropologi care culeg povesti populare despre vampiri si stafii.

» citeste continuarea despre Serbia


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions