solicita oferta!

Slovacia

Slovacia porneste din muntii Tatra si se asterne peste campii, canioane, pesteri si lunci. Tara a devenit independenta in 1993, ca rezultat al faimosului Divort de Catifea, iar astazi este una dintre cele mai cunoscute regiuni turistice din Europa Centrala. Slovacia se afla in inima Europei, invecinandu-se cu Polonia la nord, Ungaria la sud, Cehia in nord-vest, Austria in sud-vest si Ucraina in est. Impozantii munti Tatra sunt acoperiti de paduri dese si populati de nenumarate animale salbatice. Este intr-adevar un pamant al spiritualitatii, traditiile poporului supravietuind secolelor de dominatie straina; numeroase castele si palate stau marturie a unui trecut zbuciumat, cu multe conflicte si razboaie.

Muntii Tatra sunt singurii munti de origine alpina din estul Europei. Stanci ascutite tasnesc spre cer din mijlocul vailor glaciare, crestele mai joase sunt acoperite de dese paduri de conifere, alcatuind un peisaj sublim, cu 30 de vai si nu mai putin de 100 de lacuri glaciare. Parcul national Pieniny cuprinde 9 km de defileu, defileul raului Dunajec, intre satul slovac Cerveny Klástor si Szczawnica, Polonia. Lantul de stanci calcaroase, intins pe o distanta de 500 m, este cu adevarat impresionant. Aici se afla o manastire fortificata datand din secolul al XIV-lea, manastirea Carthusian, acum muzeu si centru administrativ al parcului. O calatorie cu barca pe acest rau va fi, cu siguranta, de neuitat.

Vacantele de familie, statiunile balneoclimaterice si sporturile fac parte din ofertele turistice ale Slovaciei. Orasele principale sunt capitala Bratislava, Koshice, Zilina si Poprad, acestea oferindu-va o varietate de atractii. Taberele de vara si de iarna din muntii Tatra si alte regiuni ale tarii primesc mii de copii si parinti din toata Europa. Slovacia atrage prin comoditatea si comfortul oferite - de la trenurile mici si linistite, cu doua sau trei compartimente pana la satele alpine, vechile asezari de mineri din Vlkolinec si stradutele tacute din orasul medieval Bardeiov, Slovacia este o destinatie "domestica".
Aproape fiecare castel ruinat din Slovacia are propria legenda.

» citeste continuarea despre Slovacia


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions