solicita oferta!

Bratislava

Slovacia: Slovacia porneste din muntii Tatra si se asterne peste campii, canioane, pesteri si lunci. Tara a devenit independenta in 1993, ca ...

» afla mai multe

Capitala Republicii Slovacia poate fi considerata sora cea mica a orasului Praga,  fermecatoare si frumoasa intr-un mod deosebit. Cand s-a produs despartirea Cehoslovaciei, tezaurul national s-a mutat la Praga.  Bratislava si-a pastrat spiritul.
Bratislava, este centrul cultural,  politic si economic al tarii. Este un oras al carui trecut a fost influentat de diverse natiuni precum maghiari, slovaci, austrieci si germani. Este un oras situat pe ambele maluri ale Dunarii, oras unde de-a lungul timpului s-au inchegat limba, cultura, traditiile si obiceiurile a trei popoare: slovac, austriac si maghiar.
Estimativ, 11 regi si 7 regine au fost incoronate in Catedrala Sf. Martin, printre care si unul dintre cei mai importanti suverani din perioada Iluminismului, Maria Theresa de Habsburg. Un oras in care s-au pastrat vechile traditii, unde spiritul iluminist inca mai dainuie, unde cultura contemporana se imbina intr-un mod placut cu cea veche.

» citeste continuarea despre Bratislava


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions