solicita oferta!

Slovenia

Daca v-ati dorit vreodata sa vizitati o tara cunoscuta de putini oameni si pe care si mai putini stiu sa o indice pe harta, atunci Slovenia este destinatia ideala. Vzitati aceasta tara cat mai curand, pentru ca in scurt timp aceasta comoara va fi foarte cautata.
Spre deosebire de Croatia sau Bosnia si Hertegovina, Slovenia s-a despartit de Iugoslavia aproape fara varsare de sange. Chiar si cand facea parte din Iugoslavia, era regiunea cea mai prospera, fapt ce a usurat mult tanzitia de la o economie comunista la piata capitalista libera. De marimea Israelului sau a Tarii Galilor, Slovenia se invecineaza la nord cu Austria, la sud cu Croatia, la vest cu Italia si la est cu Ungaria. Multe rauri scalda tinutul Sloveniei: Sava, Drava (care se varsa in Dunare), Soca, ce-si poarta apele spre Marea Adriatica, Mura si Krka. Teritoriul acestei tari se imparte in sase zone principale, in functie de relief: Alpii, dealurile pre-Alpine, regiunea cunoscuta sub numele de Dinaric a pesterilor si raurilor subterane, litoralul adriatic intins pe o lungime de 27 km, Campia Panonica si zona de ses si depresiune, care acopera aproape o cincime din suprafata tarii, in special in zona de est si nord-est.

Ascunsa intre Alpi si Mediterana, Slovenia a fost binecuvantata cu munti spectaculosi, paduri dese si o portiune din coasta Adriaticii. Capitala Ljubljana este deosebit de pitoreasca si, datorita pozitiei in inima Sloveniei, reprezinta un punct de plecare in excursii in toata tara.

» citeste continuarea despre Slovenia


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions