solicita oferta!

Barcelona

Spania: Spania nu este recunoscuta numai pentru coride, pentru dansatorii flamenco sau pentru plajele aglomerate.  Este o tara spectaculoasa, unica care incorporeaza ...

» afla mai multe

Fiind capitala Catalunei (Catalonia), acest oras vechi de 2000 de ani stapanea peste un vast imperiu mediteranean pe vremea cand Madridul nu era decat un avanpost plin de praf al maurilor in stepa spaniola. Degradat la rangul de oras secundar imediat dupa ce Madridul a fost ales drept resedinta regala in 1561, Barcelona rivalizeaza cu aceasta arhitectura, cultura, comert si viata nocturna. Strazile inguste ale cartierului Gotic, Eleganta si distinctia modernistului cartier Eixample, precum si nenumaratele roade ale imaginatiei excentrice a lui Gaudi au facut din Barcelona anilor 2000 un centru mondial al artei, arhitecturii si designului.
SEE&DO:
Museu Picasso (Muzeul Picasso). Doua palate din secolul al XV-lea constitue un cadru excelent pentru colectiile de arta timpurie a lui Picasso, donate de secretarul acestuia, iar apoi de Picasso insusi.Colectia cuprinde lucrari incepand cu schite din copilarie si terminand cu afisele expozitiei organizate la Paris. Carrer Montcada nr. 15-19. Orar: marti-sambata 10:00-20:00, duminica 10:00-15:00.
Casa Milà. Aceasta casa ridicata de Gaudi este cunoscuta sub numele de La Pedrera (Cariera de Piatra). Fatada curba din piatra, cu balcoane ornamentale este remarcabila. In atic se afla minunatul Espai Gaudi singurul muzeu din barcelona deicat in intregime operei arhitectului. Passeig de Gracia nr.92. Orar: zilnic 10:00-20:00; vizite cu ghid: luni-vineri de la 18:00, in week-end de la 11:00; Espai Gaudi si terasa de pe acoperis: iulie-septembrie, deschis de la 21:00 pana la miezul noptii cu bar si muzica live.
Temple Expiatori de la Sagrada Familia. Cea mai excentrica opera arhitectonica din Barcelona a fost proiectata de Gaudi, desi numai un turn era in picioare la moartea sa, in 1926. Intentia lui Gaudi era sa evanghelizeze cu piatra, sa creeze o intreaga istorie a crestinatatii pe fatada cladirii. Plaça de la Sagrada Familia. Orar: noiembrie-martie si septembrie-octombrie zilnic 09:00-18:00; aprilie-august, zilnic 09:00-20:00.
RESTAURANTE:
Can Gaig. Acest restaurant predilect din Barcelona este faimos prin designul superb si prin bucataria excelenta. Ingredientele proaspete si modul experimental de a gati se bazeaza pe vechi retete ale bucatariei traditionale catalane, iar meniul penduleaza intre mancare pescareasca, specialitati din vanat si ingrediente domestice. Passeig de Maragall nr.402. Tel: 93/429-1017. Rezervare necesara. Inchis lunea, in Saptamana Mare si in august.
Casa Calvet. Acest restaurant in stil art nouveau aflat in Casa Calvet, ridicata de Antonio Gaudi intre anii 1898-1900, reprezinta o oportunitate excelenta de a lua masa in una din cele mai faimoase creatii moderniste. Casp nr.48. Tel: 93/412-4012. Inchis duminica si intre 15-31 august.
Agut. Mancare simpla si din belsug va asteapta in acest restaurant nepretentios de la marginea Cartierului Gotic. Gignas nr.16. Tel: 93/315-1709. Inchis lunea si in luna iulie.Nu se serveste cina duminica.

Zilele de sarbatoare:
Anul Nou; Boboteaza(6 ianuarie); Vinerea Mare; Pastile; 1mai; Ziua Sf James(25 iulie); Inaltarea(15 august); Ziua Nationala( 12 octombrie); Ziua tuturor Sfintilor (1 noiembrie); Neprihanita Zamislire a Sf Fecioare Maria(8 decembrie); Craciunul; Sarbatorile locale variaza de la Comunitate Autonoma, sau provincie, la alta.

» citeste continuarea despre Barcelona

Saptamana de vacanta la BARCELONA » vezi toate detaliile Saptamana de vacanta la BARCELONA

Perioada propusa: 7 - 12 Februarie 2016 Programul excursiei este : Data: 07 februarie, ruta: BUCURESTI - BARCELONAIntalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda - Otopeni la ora 06:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO421 cu destinatia Barcelona. Tur de Barcelona cu ... » afla mai multe

City Break BARCELONA » vezi toate detaliile City Break BARCELONA

Orasul Barcelona, un adevarat muzeu in aer liber, cu o atmosfera cat se poate de spaniola, dar si destul de frantuzeasca,  este strabatut de principalul bulevard Rambla,  care incepe din Piata Catalonia si coboara catre statuia lui Cristofor Columb ce arata ... » afla mai multe
Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions