solicita oferta!

Madrid

Spania: Spania nu este recunoscuta numai pentru coride, pentru dansatorii flamenco sau pentru plajele aglomerate.  Este o tara spectaculoasa, unica care incorporeaza ...

» afla mai multe

Aflat chiar in inima Spaniei, la 646 de metri deasupra nivelului marii, Madrid este capitala europeana situata la cea mai mare altitudine si unul dintre cele mai incitante orase europene. Faimosul muzeu Prado are mai multe capodopere pe metru patrat decat oricare altul din lume. De 500 de ani sediul Curtii Regale spaniole, palatele si gradinile regale ale orasului ascund un Madrid medieval rustic, cu stradute inguste si acoperisuri cu tigle rosii. Toate acestea contrasteaza puternic cu orasul galagios pe care-l descoperiti dupa miezul noptii, cand incepe viata adevarata; madrilenii sunt energici, veseli si celebri pentru felul in care sfideaza nevoia pentru somn.
SEE&DO:
Museo del Prado (Muzeul Prado). In sectiunea veche si pavata cu pietre de pe Paso del Prado, veti gasi principala locatie cultuala a Madridului si unul dintre cele mai importante muzee de arta din lume. Paseo del Prado. Orar: 9:00-19:00.
Parque del Retiro (Parcul Retiro). Candva un refugiu regal, Retiro este cel mai frumos parc al Madridului. Vizitati minunata gradina de trandafiri La Rosalenda, bucurati-va de muzicienii si scamatorii ambulanti, plimnati-va cu barca in jurul lui El Eestanque si priviti numeroasele statui si fantani ale parcului. Intre C. Alfonso XII si Avda. de Menendez Pelayo sub C. de Alcala.
Plaza Mayor (Piata Principala). Fara indoiala capodopera arhitecturala a capitalei, Plaza Mayor a fost construita intre 1617-1619 pentru Filip al III-lea – statuia ecvestra din mijloc. In piata au avut loc canonizari de sfinti, arderi de eretici, jocuri de artificii si lupte cu tauri, si continua sa fie unul dintre cele mai insemnate locuri de reuniune din Madrid. La sud de C. Mayor, la vest de Cava San Miguel.
RESTAURANTE:
La Broche. Salonul minimalist este pregatit pentru un singur lucuru – spectacolul maxim al gusturilor; veti dori realmente sa va concentrati asupra contrapunctelor fierbinte-rece ale supei de cod cu inghetata si sunca sau sardelelor marinate cu icre de hering. Muguel Angel nr.29. Tel: 91/399-3437. Rezervare neceasra. Inchis in week-end, saptamana Pastilor si in august.
Viridiana. Restaurant decorat in alb-negru, care are ritmul relaxat al unui birou discret. Juan de Mena nr.14. Tel: 91/523-4478. Rezervare necesara. Inchis sambata si in luna august.
El Canador del Prado. Meniul inovator are tuse frantuzesti si asiatice, dar si feluri spaniole exotice intalnite rareori in restaurante. C. del Prado nr.4. Tel: 91/429-1561. Inchis duminica si 1-15 august. Nu se serveste pranzul sambata.
Viata de noapte: sau la marcha, cum o numesc cu drag spaniolii – atinge cote legendare in capitala Spaniei. Peste tot exista cluburi de dans sic, la moda, ticsite de madrilieni bogati. Pentru aventura, incercati neprotocolarul district al barurilor din Malasana, in jurul lui Plaza Dos de Mayo unde localurile pline de fum se insiruie pe Calle San Vincente  Ferrer.
Zilele de sarbatoare: Anul Nou; Boboteaza(6 ianuarie); Vinerea Mare; Pastile; 1mai; Ziua Sf James(25 iulie); Inaltarea(15 august); Ziua Nationala( 12 octombrie); Ziua tuturor Sfintilor (1 noiembrie); Neprihanita Zamislire a Sf Fecioare Maria(8 decembrie); Craciunul; Sarbatorile locale variaza de la Comunitate Autonoma, sau provincie, la alta.

» citeste continuarea despre Madrid


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions