solicita oferta!

Malaga

Spania: Spania nu este recunoscuta numai pentru coride, pentru dansatorii flamenco sau pentru plajele aglomerate.  Este o tara spectaculoasa, unica care incorporeaza ...

» afla mai multe

Málaga este capitala provinciei cu acelasi nume din sudul Spaniei, situata in celebra regiune turistica Costa del Sol, la 100 km est de Stramtoarea Gibraltar. Clima blanda, vegetatia luxurianta, precum si superbele plaje din apropiere, au transformat Málaga intr-o destinatie de vacanta.Desi aspectul general al orasului este modern, Málaga pastreaza cateva cladiri istorice, cum ar fi Catedrala din secolul al XVI-lea, aici fiind si locul de nastere al celebrului artist Pablo Ruiz Picasso.Cele trei centre turistice principale din Málaga sunt: Calle Marqués de Larios, Plaza de la Constitutión sau Plaza Mayor si Calle de Granada, locatii faimoase pentru shopping, viata de noapte spumoasa si divertisment cultural.Principala artera rutiera din Málaga se numeste Alameda Principal sau Paseo del Parque  si se extinde spre vest, de la Plaza de la Marina la Río Guadalmedina si dincolo de Puente de Tetuán, pana in suburbiile de vest.

SEE&DO:

Muzeul Picasso. Cel mai nou si prestigios muzeu al orasului provine din aerul lui de familie. Tablourile expuse sunt cele pe care Picasso le-a pastrat sau le-a daruit membrilor familiei sale, incluzand Paulo con garro blanco (Paulo cu bereta alba), portretul primului sau fiu, pictat la inceputul anilor '20, Olga Kokhlova con mantilla (Olga Kokhlova cu mantie), un portret sin 1917 al primei sale sotii, care a fost nebuna. Acestea sunt expuse actualmente alaturi de colectia permanenta a lui Picasso si expozitii temporare.  C. de San Agustin.  Intrare libera in fiecare duminica a ultimei luni. Orar: marti si joi 10:00-20:00; vinerea-sambata 10:00-21:00.

La Conception. gradina botanica veche de 150 de ani, a fost creata de fiica consului britanic, care s-a casatorit cu un magnat armator spaniol- capitanii flotei acestuia aveau ordin de a aduce seminte si rasaduri din orice port "exotic" in care ajungeau.Gradina se afla imediat langa iesirea spre Granada, destul de departe pentru a ajunge pe jos, dar calatoria cu taxiul din centru merita din plin.

RESTAURANTE:

Adolfo. Situat pe Paseo Maritimo din Malaga, restaurantul micut este faimos pentru preparatele spaniole gatite in stil modern. Salonul de mese are podea din lemn si pereti din caramida amprentata, servirea este profesionala si discreta, iar lista de vinuri contine soiuri de seama. Aperitivele includ vieiras con setas (scoici cu ciuperci salbatice) si miel in sos de rozmarin si miere. Adresa: Paseo Maritimo Pablo Ruiz Picasso 12. Tel: 952/601914. Inchis duminica.

El Chinitas. Decorat cu placi ceramice, localul este situat la capatul lui Pasaje Chinitas, cea mai tipico strada a orasului. Barul tapas este popular, mai ales pentru sunca afumata. Nivelul al doilea are trei saloane private de mese - grupuri de 18-20 pot rezerva sala Antequera, cu o masa rotunda stil Camelot. Incercati supa de usturoi urmata de fileu in sos de vin Malaga. Adresa: Moreno Monroy 4. Tel: 952/210972.

 

» citeste continuarea despre Malaga


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions