solicita oferta!

Valencia

Spania: Spania nu este recunoscuta numai pentru coride, pentru dansatorii flamenco sau pentru plajele aglomerate.  Este o tara spectaculoasa, unica care incorporeaza ...

» afla mai multe

Valencia se afla pe coasta de est a Spaniei, pe malul drept raului Turia, la 351 km sud-est de Madrid si 361 km sud-vest de Barcelona. Al treilea oras ca marime din tara, Valencia este si un important centru universitar, industrial, comercial si turistic.Centrul istoric este foarte pitoresc, cu strazi inguste si biserici cu domuri albastre, iar cartierul nou impresioneaza prin bulevardele late strajuite de copaci inalti.Situat printre portocali si campuri de orez, Valencia are reputatia unei destinatii romantice, lucru ce poate fi justificat daca privim trecutul glorios al orasului. Astazi, vestigiile istorice sunt ascunse printre cladiri moderne sau monotone.

SEE&DO:

Ciudat de les Arts i les Ciencies. Proectat de vaticanul Santiago Calatrava, acest complex futuristic rasfirat adaposteste Museu de les Ciencies Principe Filip (Muzeul de Stiinta Printul Filip), L'Hemisferic (Planetariu), L'Oceanografic (Parcul Oceanografic) si Palau de les Arts (Palatul Artelor). Cu claditri stralucitoare in forma de faguri si crustacee, acest orasel este locul preferat al amatorilor de arhitectura si al copiilor curiosi.  Av. Autovia del Saler 7.  Orar: Muzeul: duminica-vineri 10:00-20:00, sambata 10:00-21:00. L'Oceanogafic duminica-vineri 10:00-18:00, sambata 10:00-20:00; reprezentatiile la L'Hemisferic sunt zilnice, in general din ora in ora intre 11:00-20:00.

Museo de Bellas Artes (Muzeul de Arte Frumoase). Valencia a fost un centru artistic prosper in sec. al XV-lea, iar Muzeul de Arte Frumoase de aici este unul din cele mai bune din Spania.  C. San Pio V.  Intrarea libera. Orar: marti-duminica 10:00-20:00.

RESTAURANTE:

Civera. Acest restaurant se bucura de un renume local gratie pestelui proaspat si a fructelor de mare preparate la gratar, fierte sau in baie de sare. Tema maritima a localului este accentuata de peretii albi, barne si etalare somptuoasa de peste, fructe si legume. Adresa: C. Lerida 11. Tel: 963/475917. Inchis lunea, in Saptamana Pastelui si in august, nu se serveste cina duminica.

La Sucursal. Localul acesta este dovada vie a faptului ca Valencia poate fi egalul Barcelonei in privinta bucatariei  contemporane de clasa. Un restaurant complet modern, dar in acelasi timp intim este pur si simplu o desfatare a gusturilor. Adresa: Guillen de Castro 188. Tel: 963/746655. Rezervarile sunt necesare. Inchis duminica.

Zile de sarbatoare: Anul Nou; Boboteaza(6 ianuarie); Vinerea Mare; Pastile; 1mai; Ziua Sf James(25 iulie); Inaltarea(15 august); Ziua Nationala( 12 octombrie); Ziua tuturor Sfintilor (1 noiembrie); Neprihanita Zamislire a Sf Fecioare Maria(8 decembrie); Craciunul; Sarbatorile locale variaza de la Comunitate Autonoma, sau provincie, la alta.

» citeste continuarea despre Valencia


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions