solicita oferta!

Sri Lanka

O insula in forma de lacrima in Oceanul Indian, Sri Lanka este o tara plina de bogatii culturale si naturale. Portughezi, olandezi si britanici, cu totii si-au lasat amprenta asupra teritoriului, dand nastere unui amestec incantator de orase antice, monumente si arhitectura coloniala frumoasa. Plajele aliniate de palmieri nu sunt niciodata departe de muntii verzi din interiorul insulei. Cu toate astea, forma de lacrima a insulei i se potriveste, de vreme ce Sri Lanka a avut parte de suficiente tulburari politice si dezastre naturale in ultimele decenii. De cand a devenit republica in 1972, au izbucnit conflicte sangeroase din partea minoritatii tamil, cerand un stat separat.

Turismul in Sri Lanka dispune de un remarcabil potential cultural-istoric, caruia i se alatura elementele potentialului natural.
Peisajele variaza de la plajele intinse pana la muntii care abia se intrezaresc printre nori, de la cascade la plantatii de ceai si palmieri de cocos. Vestigiile istorice se intalnesc la fiecare pas: fortareata din Sigiriya, care inca mai pastreaza picturi de acum doua mii de ani, sau Anuradhapura - cu vestitul arbore Sri Maha Bodhi, Templul Lankatilaka. In orasul Kandy se intalneste Templul Dalaga Maligawa, unde inca se mai pastreaza, conform traditiei, un dinte al lui Budha.

Capitala insulei, Colombo, este un amestec eclectic intre arhitectura coloniala veche si arhitectura moderna: case coloniale si biserici europene, temple budiste si hinduse, moschei, magazine de bijuterii, bazaruri zgomotoase in contrast cu hotelurile lanturilor internationale, blocurile si turnurile moderne.

Marco Polo
considera Sri Lanka una dintre cele mai frumoase insule din lume, si dupa ce descoperi frumusetile ei nu poti decat sa fii de acord.

» citeste continuarea despre Sri Lanka


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions