solicita oferta!

Stockholm

Suedia: Suedia este un taram al contrastelor, de la influentele daneze din sud-vest pana la laponii nomazi de la Cercul Arctic. In ...

» afla mai multe

La Stockholm, ca si in intrega Suedie de altfel, noul se impleteste cu vechiul cum se impleteste apa cu pamanturile si convetuieste cu el in deplina armonie de sensuri si culori. O toamna la Stockholm este o bucurie a ochiului si luminii. Americanii numesc toamna suedeza "sarbatoarea luminilor" si este intr-adevar: marea cu reflexele ei otelii, imensele masive de verdeata, cenusiul stancilor razlete, acoperisurile de cupru coclit ale orasului vechi, zidurile cenusii, patina monumentelor, liniile suple ale cladirilor noi cu ritmica lor de beton, sticla si aluminiu, cu tenta lor viu pastelata, cerul de o puritate calda, podurile fara numar, miile de ambarcatii, mici si mari, ce luneca in toate directiile si zborul ca o naluca alba a pescarusilor. Fiecare lucru isi are lumina lui iar culoarea lui restituie luminii reflexele.

See&Do:

Kungliga Slottet.Proiectat de Nicodim Tessin, Palatul Regal a fost finalizat în 1760 si a înlocuit palatul anterioar, care a ars aici în 1697. Cele patru fatade ale palatului au fiecare un stil distinct: partea de vest este reprezentata de rege, in partea de este reprezentata de regina, sudul apartine natiunii, si partea de nord reprezinta familia regala.Palatul este compus din  Skattkammaren (Trezorerie) si Livrustkammaren (Royal Armory) avand o colectie remarcabila de armament si însemne regale. Intrarile la Trezorerie si Royal Armory sunt pe partea Slottsbacken a palatului. Adresa: Gamla Stan, Stockholm. Orar: mai-august zilnic intre orele 10:00-16:00, septembrie-aprilie, marti-duminca de la pranz pana la ora 15:00; Royal Armory mai-august 11:00-16:00, septembrie-aprilie, marti-duminca 11:00-16:00.

Nationalmuseum. Colectia muzeului de picturi si sculpturi este alcatuit din aproximativ 12500 de lucrari, astfel încât sa permita cel putin o ora, daca doriti sa vedeti totul. Accentul se pune pe arta suedeza si nordica, dar si arte din alte zone . Aici puteti gasi o parte din tablourile pictate  de Rembrandt. Departamentul de imprimare si de desen este de asemenea impresionant, cu o colectie aproape completa de Edouard Manet.Adresa: Södra Blasieholmshamnen, Stockholm. Orar: ianuarie-august ,marti 11:00-18:00, miercuri-duminca 11:00-17:00; septembrie - decembrie, marti si joi 11:00-20:00, miercuri,vineri si weekend 11:00-17:00.

Rosendals Trädgården. Acesta superba zona de verdeata este un loc perfect pentru a petrece câteva ore intr-o dupa-amiaza de vara târzie. Atunci când este vreme frumoasa  oamenii stau  la cafeneaua din gradina, care este într-una din sere, sa se bucure de produse de patiserie gustoase si salate de legume cultivate local.Poti alege din straturile variate de flori sau sa faci o plimbare prin gradina. Adresa: Rosendalsterrassen 12, Djurgården, Stockholm. Intrare libera. Orar: mai-septembrie in zilele saptamanii 11:00-17:00, in weekend 11:00-16:00.

Restaurante:

Fredsgatan 12. Fara îndoiala, aceasta este una dintre cele mai bune restaurante din oras. Showpieces sunt cele doua meniuri cu sapte feluri de degustare: traditionale si inovatoare, în cazul în care felurile de mâncare precum parfait de rata cu fistic si cirese  si floricele de pui cu trufe si curry. Camerele sunt elegante, mobila este neutra de o  clasa si un stil f bine pus la punct.Personalul este  prietenos si  impresionant de bine instruit. Adresa: Fredsg. 12, Stockholm, 111 52. Telefon: 08/248052. Rezervare obligatorie. Inchis duminica, nu se serveste pranzul sambata.

Mathias Dahlgren. Se parea ca Mattias Dahlgren s-a hotarat sa deschida acest restaurant in  Stockholm  la sfârsitul anului 2007. Când a deschis usile în cele din urma a avut un mare succes. Sala de mese este eleganta si  moderna fiind servite   produse simple si produse locale, iar  Dahlgren a numit bucataria sa ca fiind una naturala, acest loc nu dezamageste. Pentru felurie de mancare el a luat o stea Michelin, în primele sase luni. Nu ratati acest loc. Adresa: Grand Hotel, S Blasieholmshamen 6, Stockholm, 103 27. Telefon: 08/6793584. Rezervare obligatorie. Inchis duminica. Nu se serveste pranzul in weekend.

» citeste continuarea despre Stockholm


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions