solicita oferta!

Tanzania

Cu atractii precum Kilimanjaro, Serengeti, Craterul Ngorongoro si Zanzibar, Tanzania este cu siguranta o destinatie foarte atragatoare pentru cei ce iubesc frumusetea naturii si a vietii salbatice. Pentru multi, Tanzania reprezinta destinatia suprema pentru safari; avand aproximativ 28% din teritoriu ocupat de parcuri nationale si rezervatii, Tanzania a dedicat mai mult teritoriu vietiii salbatice decat oriunde in alta parte a lumii.
Tanzania este fara indoiala una dintre cele mai interesante tari din lume. Ea gazduieste unele dintre cele mai romantice plaje trapicale din Africa- Zanzibar si Pemba. Zanzibarul este una dintre insulele aflate langa coasta estica, vechi centru comercial pentru condimente, un paradis exotic ce a atras calatorii de secole, unii in cautare de lux, altii pentru a-si gasi sclavi sau pur si simplu pentru un camin idilic. Nu in ultimul rand, Tanzania se lauda cu existenta pe teritoriul ei a celei mai mari si salbatice populatii de animale din lume. Maimute, antilope, lei, crocodili, gazele, flamingo - Tanzania le are pe toate. Astazi, toate acestea nu mai sunt vanate cu armele de foc, ci cu aparatele de fotografiat si de filmat.

Pe teritoriul tanzanez, se afla trei dintre cele mai renumite lacuri din lume: Victoria, Tanganyka si Nyasa, dar si Muntii Kilimanjaro, cei mai inalti munti de pe continental African, varful acestora fiind acoperit de ghetari. Pe aceste taramuri aficane se afle o parte din cele mai faimoase atractii turistice mondiale (Campiile Serengeti, Craterul Ngorongoro, Muntii inzapeziti Kilimanjaro si idilica insula Zanzibar cu plajele sale de vis.

Pe langa peisajul frumos, in Tanzania se afla aproximativ 120 de grupuri etnice si un patrimoniu multi-cultural. Cei mai cunoscuti locuitori sunt Masai in vesminte rosii, ce locuiesc in partea de nord a tarii. Vizitele in satele de Masai reprezinta deseori punctul culminant al unei aventuri safari.

» citeste continuarea despre Tanzania


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions