solicita oferta!

Tunisia

Tunisia nu este doar un loc in care gasiti vara cand acasa este iarna. Un taram ospitalier, plin de contraste, mirodenii, orase stravechi, festivaluri animate, un litoral superb si o clima placuta sunt elementele ce fac din Tunisia o destinatie turistica foarte populara. Insula Djerba, parte integranta a Tunisiei, asigura conditii minunate pentru baie si sporturi nautice. Insula se afla la 7 km de continent. Plajele tunisiene sunt acoperite cu nisip fin. Fostă colonie franceză, Tunisia are un număr de oraşe dezvoltate economic şi turistic, cele mai importante fiind: Tunis, Bizerte, Kairouan, El Kef, Gabes şi Monastir.

Tunis, capitala ţării, este un oraş mic şi compact, cu o populaţie de aproximativ 700.000 de locuitori. Principala atracţie este Cartagina, uşor accesibilă de aici. Tunis este divizat în: oraşul vechi (medina) şi oraşul nou (ville nouvelle). Tunis atrage prin obiective precum:Catedrala Sf. Vincent de Paul; Moscheea Zitouna (Jemaa ez-Zitouna) – cea mai mare moschee din Tunisia, ce datează din secolul al IX-lea (cu adăugirea pieţei în care se află minaretul în secolul al XIX-lea); Bab el Bahr (Porte de France) – poartă a oraşului; Bab el Khadra – poartă a oraşului. Sousse este unul din cele mai vechi oraşe tunisiene, ce posedă o medina autentică.

Unul dintre aspectele izbitoare ale Tunisiei este faptul ca fiecare oras pare a fi foarte vechi. Tara a apartinut fenicienilor, cartaginezilor, bizantinilor, romanilor, arabilor, turcilor si francezilor, toate aceste imperii lasandu-si amprenta asupra celei mai mici tari din Africa, dar care are suficienta diversitate cat pentru un continent intreg. Totodata Tunisia este si una dintre cele mai moderne natiuni islamice - femeile se bucura de toate drepturile, iar alcoolul este la indemana.
Cea mai placuta perioada pentru a vizita Tunisia sunt lunile mai, iunie si septembrie, cand nu este frig, dar nici prea cald, iar peisajul este infloritor.

» citeste continuarea despre Tunisia


Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions