solicita oferta!

Ungaria

Ungaria, o tara a campiilor impanzite de ape, a dealurilor si bineinteles, a vinurilor. De la nord la sud si de la est la vest, ofera peisaje incantatoare, castele si palate de o frumusete si o valoare deosebita, nenumarate izvoare termale cu proprietati curative certe, in jurul carora s-au construit bai si hoteluri, muzee, iar vinurile produse pe meleagurile unguresti, precum Tokaji, "regele vinurilor", au fost deseori premiate cu medalii de aur.
Inconjurata de o mare de slavi, Ungaria este o tarisoara cu o limba unica si capacitate de supravietuire. Mandria imensa a localnicilor nu vine doar din puterea de rezistenta a acestei natiuni. Capitala Budapesta este un oras fantastic, impartit in doua de Dunare. Buda este un oras mai vechi, deluros si cu mai multa gratie, iar Pesta este un centru comercial ornamentat cu cladiri art nouveau. In Budapesta se afla cele mai bune baruri si cluburi din tara, orasul fiind multa vreme preferat de artisti si scriitori. La sfarsitul unei zile de plimbari, nimic nu este mai placut decat sa va relaxati intr-una din cele 150 de statiuni balneoclimaterice, dintre care unele dateaza din vremuri romane.

In Ungaria se afla cel mai mare lac din centrul Europei, lacul Balaton, paradisul pescarilor si al iubitorilor sporturilor de apa, iar regiunea Puszta se numara printre cele mai frumoase zone ale tarii, cu peisaje limitate doar de liniile orizontului si specii de animale interesante, tipic unguresti. Desi nu dispune de relief montan inalt, Ungaria este o tara care intruneste majoritatea cerintelor turistilor. Ofera o viata agitata in Budapesta, una linistita in paduri si in satele traditionale si deasemenea ofera placerea unei bai relexante in apele termale ale marelui lac.

Ungaria este incarcata de cultura, aceasta regasindu-se in fiecare oras si sat. Aici, majoritatea obiectivelor turistice dateaza din secolele XVIII-XIX, multe biserici si castele vechi fiind devastate de mogoli si de turci in secolul XIII.
Fiind un taram al apelor termale, Ungaria si-a dezvoltat o cultura spa de-a lungul istoriei. Statiunea balneoclimaterica Hajdúszoboszló este considerata cea mai mare statiune balneoclimaterica din Europa Centrala si de Est, avand o intindere de peste 30 ha si numeroase facilitati.

» citeste continuarea despre Ungaria

Budapesta

City Break Budapesta City Break Budapesta

  Asezat pe ambele maluri ale Dunarii, orasul reuneste colinele Budei cu marile bulevarde din Pesta. Odinioara parte importanta a Imperiului Austro-Ungar, Budapesta este azi o capitala post-comunista infloritoare, ... » afla mai multeNewsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions