solicita oferta!

Budapesta

Ungaria: Ungaria, o tara a campiilor impanzite de ape, a dealurilor si bineinteles, a vinurilor. De la nord la sud si de ...

» afla mai multe

Budapesta, asezata pe ambele maluri ale Dunarii, reuneste colinele Budei cu marile bulevarde din Pesta. In acest loc, unde in secolul I se afla un avanpost roman, a fost creat abia in 1873 orasul modern, o data cu unificarea celor trei comune existente aici: Obuda, Pest si Buda. O mare parte din farmecul unei vizite in Budapesta consta in privirile fugare si neprevazute aruncate in curtile intunecoase si nesfarsitele privelisti pe deasupra strazilor pietruite si scaldate in soare. Desi circa 30.000 de cladiri au fost distruse in timpul celui de-al doilea razboi mondial si in 1956, trecutul supravietuieste inca prin detaliile arhitecturale – adeseori in pericol de a se sfarama -  ale cladirilor vechi care au mai ramas, dar si in amintirile si in modul de viata a catatenilor Budabestei.
SEE&DO:
Halaszbastya ( Muzeul de Istorie a Armatei). Colectia de aici cuprinde uniforme si insemne regale, multe apartinand generalilor unguri care au luat parte la revolta din 1848 impotriva stapanirii austriece. Toth Arpad setany nr.40. Orar: aprilie-septembrie, marti-duminica 10:00-18:00; octombrie-martie, marti-duminica 10:00-16:00.
Kiralyi Palota ( Palatul Regal sau Castelul din Buda). Nazistii si-au facut ultima reduta in acest loc si au lasat in urma un loc pustiu si negru. Sub daramaturi arheologii au descoperit fundatia medievala a palatului regelui Matei Corvin, care in sec al XV-lea stapanea peste una din cele mai luminoase curti din Europa. Latura sudica cuprinde Muzeul de Istorie din Budapesta, latura nordica Muzeul Ludwig iar in sectiunea centrala se afla Galeria Nationala a Ungariei. (aripa E) Szt. Gyorgi ter nr.2, (aripa A, C) Disz ter nr.17. Orar: mijlocul lui martie-noiembrie, marti-duminica 10:00-18:00; decembrie-mijlocul lui martie, marti-duminica 10:00-16:00.
Nagy Zsinagoga (Marea Sinagoga). Este cea mai mare sinagoga din Europa si a fost construita intre anii 1844 si 1859, intr-un stil bizantino-maur. Dohany u. nr. 2-8. Orar: luni-joi 10:00-17:00, vineri 10:00-15:00, duminica 10:00-13:00.
RESTAURANTE:
Gundel. George Lang, cel mai cunoscut propietar de restaurant din Ungaria, isi etaleaza bucataria traditionala in acest palazzo de inceput de secol, aflat in Parcul Municipal. Allatkerti ut. nr.2. Tel: 1/468-4040. Rezervare necesara.
Kacsa. Mancaruri unguresti si din toata lumea avand in centru preparatele de rata sunt pregatite cu maiestrie, pe fondul linistit al unei muzici camerale. Fo u. nr75. Tel: 1/201-9992. Rezervare necesara. Nu se serveste pranzul in week-end.
Baraka. Pretii albi din stuc si balconul spatios contrasteaza cu stralucirea dusumelei din scanduri lacuite in acest restaurant placut si ospitalier, ratacit de Magyar utca. Magyar u. nr.12-14. Tel: 1/368-6402. Rezervare necesara. Inchis duminica.
Viata de noapte: Budapesta este un oras plin de viata noaptea. Localurile raman deschise mult dupa miezul noptii, iar barurile in stil vest-european si birturile in stil englezesc au impanzit intregul oras. Pentru o conversatie in tihna, barurile din hoteluri sunt o alegere potrivita, dar feriti-va de preturile umflate.
Zile de sarbatoare: 1 ianuarie; 15 martie (aniversarea Revolutiei de la 1848); Sarbatorile de Pasti; 1 mai (Ziua Muncii); Rusaliile si Lunea Rusaliilor; 20 august (Sf Stefan si Ziua Constitutiei); 23 octombrie (Ziua Revolutiei din 1956); 1 noiembrie (Ziua tuturor Sfintilor); 25 si 26 decembrie.

» citeste continuarea despre Budapesta

City Break Budapesta » vezi toate detaliile City Break Budapesta

  Asezat pe ambele maluri ale Dunarii, orasul reuneste colinele Budei cu marile bulevarde din Pesta. Odinioara parte importanta a Imperiului Austro-Ungar, Budapesta este azi o capitala post-comunista infloritoare, renumita pentru bucataria delicioasa si pentru complexele SPA. Obiectivele de vizitat sunt nenumarate, dar printre ... » afla mai multe
Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions