solicita oferta!

Pe urmele lui Chopin ...

Europa » Polonia » Varsovia

2 zile pe urmele lui Chopin!


vizitarea Palatului Kazimierzowski, sediul Liceului Varsovia, liceu in care a studiat Chopin

* un pranz la Lowicz in stil polonez traditional vechi la o casa privata 

* intrare la Zelazowa Wola, locul unde s-a nascut Chopin

* concert privat in Varsovia + 1 cupa de vin spumant

* transport cu autocarul conform itinerariului


SAMBATA Bucuresti – Varsovia: Intalnire cu insotitorul de grup roman la aeroportul Otopeni-Henri Coanda. Plecare spre Varsovia cu zbor de linie.  Sosire in Varsovia. Transfer la hotel MERCURE FRYDERYK CHOPIN 3* sau similar. Dupa-amiaza libera pentru odihna.
DUMINICA Varsovia: Mic dejun la hotel. La ora 09:00 intalnire la receptie cu insotitorul roman si ghidul local pentru a incepe turul de jumatate de zi, “Pe urmele lui Chopin”. Oprire in Piata Castelului unde, intre 1826 si 1831, se afla o cladire a statului apartinand Surorilor Bernadine, fosta scoala de muzica condusa de Joseph Elsner, profesorul de muzica al lui Chopin. Se continua turul de-alungul strazii Krakowskie Przedmiescie cu o oprire la Res Sacra Miser - locul unde tanarul Chopin a dat primele sale concerte publice la Palatul Namistnikowski. Se va vizita Salonul Chopin unde celebrul compozitor a realizat pentru prima data cateva schite pentru “polonaise” si “mazurka”. Exista o placa comemorativa in fata cladirii. Interioarele au fost reconstruite in 1960 in conformitate cu schitele originale create de colegul de scoala al lui Chopin, Antoni Kolbert. Apoi se viziteaza Palatul Kazimierzowski, sediul Liceului Varsovia, liceu in care a studiat Chopin. Ultima oprire de-alungul Rutei Regale este Palatul Krasinski unde a trait familia lui Chopin si unde a avut loc faimosul concert de pian, comemorat in poemul lui Cyprian Kamil Norwid - “Chopin’s Piano” – care a spus despre marele compozitor ca este “varsovian prin nastere, polonez prin inima, cetatean global prin talent”. Turul se va incheia in Orasul Vechi. Dupa-amiaza libera.
Nota: Va recomandam sa vizitati Muzeul Chopin care detine cea mai mare colectie din lume de obiecte legate de Frederic Chopin si include manuscrise muzicale, partituri imprimate, corespondenta, obiecte personale (butoni, agende etc), iconografie, precum si lucrari biografice despre el si comentarii critice privind compozitiile sale si primirea sa ca si compozitor.
Seara va invitam sa va bucurati de un concert privat de pian la Palatul Raczynski si sa serviti un pahar cu vin spumant. Dupa concert, optional,  se poate servi cina la un restaurant local. Transfer la hotel.
LUNI Varsovia – Brochow -  Zelazowa Wola – Varsovia – Tur de jumatate de zi
Mic dejun la hotel. Intalnire in receptie la ora 08:30. Se porneste catre Brochow, un sat renumit pentru biserica sa in stil gotic. Aceasta a fost martora la multe evenimente importante din viata de familie a lui Chopin. Se continua drumul spre Zelazowa Wola, un mic satuc din zona mazoviana unde, pe 22 februarie 1810, s-a nascut Chopin. Se va vizita anexa fostului conac si veti face o plimbare prin frumosul parc care inconjoara muzeul.
La ora 13:00 veti servi pranzul in stil polonez traditional vechi, in Lowicz, la o casa privata. In completarea atmosferei acestui sit vin si cei 2 proprietari ai ruinelor castelului, un cuplu de tineri casatoriti, pasionati de lucruri mai putin comune. Pasiunile lor extraordinare, combinate cu abilitati, rezulta din colectiile uimitoare de picturi peisagiste regionale si de bijuterii lucrate manual.
Dupa pranz va veti intoarce in Varsovia. Dupa-amiaza libera.
MARTI Varsovia- Bucuresti: Mic dejun la hotel. Transfer la aeroport. Sosire in Bucuresti pe aeroportul Otopeni.

SERVICII INCLUSE:
- 3 nopti de cazare cu mic dejun bufet la hotel MERCURE FRYDERYK CHOPIN 3 ***;
- transport avion, Bucuresti – Varsovia– Bucuresti;
- transfer grup aeroport/ hotel/ aeroport;
- un pranz la Lowicz la o casa privata (3 feluri de mancare + ceai sau cafea);
- intrare la Zelazowa Wola ;
- concert privat in Varsovia + 1 cupa de vin spumant;
- transport cu autocarul conform itinerariului;
- insotitor de grup roman si ghid local vorbitor de limba engleza pe tot parcursul turului.
PRETURILE NU INCLUD:
- taxele de aeroport 95 €/persoana;
- supliment demipensiune (3 pranzuri sau cine la hotel): 55 Eur/persoana - optional asigurarea medicala+storno;
- excursii optionale si intrari la obiective turistice nementionate in program sau mentionale ca optionale;
- bauturile de orice fel, mesele neincluse in program sau alte cheltuieli personale;

Despre artist :

Având un suflet sensibil si nobil Frederic Chopin (1 martie 1810, Żelazowa Wola — d. 17 octombrie 1849, Paris) a fost un artist romantic tipic; compoziţiile sale cu o tonalitate personala au avut un efect determinant aproape o jumătate de secol asupra stilului interpretativ al concertelor de pian, acestea fiind preferate si azi in programele de concerte.Când auzim de Chopin de regula ne vine in minte un singur instrument muzical: pianul.

489pret/persoana
Formular de Contact

Alte oferte - Turism Muzical

Turism Muzical - Viena, Capitala Muzicii Clasice » vezi toate detaliile Viena, Capitala Muzicii Clasice

Simtiti farmecul Vienei, capitala muzicii!                                                                         Acest pachet va ofera ocazia de a va petrece serile in ritmuri de vals in celebrul Kursalon, locul unde marele compozitor Johann Strauss obisnuia sa sustina reprezentatii minunate. De asemenea puteti trai experienta unica a unei ... » afla mai multe

Turism Muzical - City Break pe acordurile lui Mozart! » vezi toate detaliile City Break pe acordurile lui Mozart!

Ziua 1: Bucuresti – VienaOra 09.00 sosire aeroport Otopeni pentru formalitatile de check-in. Ora 11.05 decolarea spre Viena. Sosirea la Viena la ora locala 11.50 AM. Transfer aeroport – hotel. Check-in hotel. Dupa-amiaza dedicati-o artei, vizitand lucrarile grandioase si regale de ... » afla mai multe

Turism Muzical - Pe urmele lui Bach si Haendel �. » vezi toate detaliile Pe urmele lui Bach si Haendel �.

5 zile Acasa la Bach si Haendel ! * In fiecare seara ai inclus un spectacol de opera sau un concert * Vizite la casele memoriale Bach si Haendel * cazare 4 nopti cu mic dejun inclus * excursii incluse ! Ziua 1: Bucuresti – BerlinSosire ... » afla mai multeNewsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul Travel Solutions