solicita oferta!

Clasificarea hotelurilor difera de la o tara la alta. Cum se acorda stelele in strainatate

09 August 2012

Daca tot suntem in perioada vacantelor si poate va cautati cazare n-ar strica sa stiti ca stelele hotelurilor difera de la o tara la alta. La noi, de pilda, se "cuceresc" mult mai greu decat in Anglia sau Danemarca. Aici, clasificarile pot fi obtinute, numai prin lege, la recomandarea Ministerului Turismului. Occidentalii, in schimb, merg mai degraba pe mana criticilor de specialitate.

Indiferent de stea, orice hotel trebuie sa asigure turistilor, cel mult 25 de grade in camera, acum, in plina vara. Sisteme de climatizare o sa gasiti, insa, doar de la 3 stele in sus. In plus, fiecare oaspete trebuie sa primeasca trei prosoape si aparate de protectie impotriva tantarilor.

Cand vine vorba de suprafata unei camere, regulile sunt foarte stricte. De exemplu, camera unui hotel de 5 stele, ca aceasta in care ne aflam trebuie sa aiba minim 20 de metri patrati, cu 8 metri patrati in plus fata de camera unui hotel de 2 stele.

Tot la cinci stele, sunteti intampinati de la intrare parcarea este pazita, iar in baie trebuie sa gasiti un set de minim 5 produse igienice si cosmetice, instalatie de parfum in camera iar mobilierul de foarte buna calitate.

La patru stele, camera este doar cu doi metri patrati mai mica insa si aici serviciile conteaza foarte mult. De aceea, multe hoteluri de patru si cinci stele aleg optional diferite facilitati. Cum ar fi cabina pentru hidromasaj, loc de joaca pentru copii, salon de cosmetica

Seif in camera nu va asteptati sa gasiti decat la hotelurile de 4 si 5 stele. La celelalte, receptia este obligata sa va ofere, fara niciun cost, posibilitati de depozitare a lucrurilor valoroase. Lenjeria va fi inlocuita din doua in doua zile doar la 4 si 5 stele, in rest si dupa 4 zile.

Din pacate, legea nu prevede nimic in ceea ce priveste piscinile. Astfel ca putine sunt hotelurile care ofera asemenea facilitati. Pe litoralul nostru, de exemplu, in Mamaia exista doar doua hoteluri cu piscine interioare.

Bulgarii au un sistem apropiat de al nostru atunci cand vine vorba de clasificarea hotelurilor. Sunt si tari unde nu sunt reguli clare, cum e Danemarca, acolo unde presa de profil da note.