solicita oferta!

TOP 10 CELE MAI STRANII MINUNI ALE NATURII PE TERRA.

28 August 2013

TOP 10 CELE MAI STRANII MINUNI ALE NATURII PE TERRA.

Exista numeroase locuri pe planeta noastra ce pot fi cu usurinta catalogate drept minuni. Creatiile naturii sunt fara egal, iar locurile unde se afla cele mai stranii dintre ele au ajuns atractii turistice.

In imaginile de mai poti vedea 10 dintre minunile geologice ale Terrei.

1.Danxia Landform (China)

Acesta este un fenomen unic, ce poate fi vazut in mai multe locuri din China. Exemplul dat este situat in Zhangye, provincia Gansu. Danxia este o forma de relief, din gresie rosiatica, care a fost erodat in timp si transformat intr-o serie de munti inconjurati de stanci rotunde si multe formatiuni neobisnuite de roci. 

danxia landform-travel solutions

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.Enchanted Well - Chapada Diamantina National Park (Brazilia)

Acest urias bazin este situat la o adamcime de 120 de metri, iar apa fiind extrem de limpede, rocile si trunchiurile de copaci se pot vedea clar.

Lumina patrunde printr-o crapatura si creeaza o reflectie albastra pe apa. Accesul la iaz este foarte controlat pentru protectia mediului si a ecosistemelor sale rare si delicate.

chapada diamantina-travel solutions

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.Gheizerul "zburator" (Nevada, SUA)

Acesta arata ca si cum ar fi fost de pe alta planeta sau de pe platorile unui film SF. Gheizerul se afla in apropiere de Valea Hualapai Gerlach (Nevada, SUA) si nu poate fi vizitat, deoarece se afla pe un teren privat.

Acest gheizer a fost descoperit in 1916; proprietarii locului cautau apa si cand au gaurit terenul au lovit un buzunar geotermal de apa, iar rezultatul a fost un gheizer.

gheizer zburator-travel solutions

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.Kasha Katuwe Tent Rocks (New Mexico, SUA)

Monumentul National din New Mexico, Kasha-Katuwe este alcatuit din roci in forma de cort datorita eroziunii cauzate de eruptiile vulcanice violente in urma cu mai bine de sase sau sapte milioane de ani. Formatiunile au inaltimi de la cativa metri pana la 90 de metri.

kasha katuwe-travel solutions

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.Padurea de piatra (China)

Shilin sau "padurea de piatra" este un exemplu impresionant al topografiei carstice. Rocile sunt din calcar, fapt ce a permis eroziunea de catre apa de la suprafata. "Padurea de piatra" este cunoscuta inca din timpul dinastiei Ming, drept "Prima minune a lumii".

padurea de piatra-travel solutions

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.Pamukkale (Turcia)

In limba turca pamukkale inseamna "castelul de bumbac" si daca te uiti imagine iti dai seama de ce. Totusi, acesta minune geologica a fost locul orasului antic Hierapolis.

Locul, in sine, este format dintr-o serie de travertine si izvoare termale. Travertinele, dispuse aspect concentric, sunt aproape albe, iar cauza structurilor ciudate sunt izvoarele termale.

pamukkale turcia-travel solutions

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.Salar de Uyuni (Bolivia)

Salar-ul este una dinte imaginile iconice ale Boliviei, un desert alcatui, in intregine din sare in mijlocul platoului alpin Altiplano. Este un desert expansiv, care reflecta soarele in asa fel incat creeaza un efect de oglinda cu cerul, iar pe suprafata lui se afla multe lacuri care au culori ciudate, datorate depozitelor minerale din regiune.

Se estimeaza ca acest desert contine 10 miliarde de tone de sare, din care mai putin de 25.000 de tone sunt extrase anual.

salar de uyuni-travel solutions

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.Tunuri de gheata de pe Muntele Erebus (Antarctica)

Muntele Erebus este unul dintre cei mai activi vulcani de pe pamant si ajunge aproape la patru kilometri deasupra nivelului marii. Muntele emana un gaz fierbinte care calatoreste prin fisurile rocilor vulcanice, ce au creat un sistem complex de pesteri de gheata.

tunuri de gheata-travel solutions

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9.Valea Lunii (Argentina)

Ischigualasto, care inseamna "locul unde ai pus luna" este o vale din Argentina. Aceasta suprafata este impanzita cu formatiuni geologice generate de eroziuni eoliene, rezultatul fiind rocile rotunjite.

Valea care in trecut a fost fertila, iar acum este arida, contine foarte multe plante si fosile de animale, iar paleontologii vin din toata lumea pentru a le studia.

valea lunii argentina-travel solutions

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.Wulingyan, Hunan (China)

Regiunea Hunan este plina de peisaje extraordinare si magnificul Wulingyan este unul din cele mai mari atractii turistice. Aceasta minune geologica este alcatuitita din peste 3000 de roci sedimentare carstice. Pe suprafata sunt intalnite foarte multe cascade si tot aici se gasesc cele mai mari pesteri de calcar, din Asia.

wulingyan-travel solutions