solicita oferta!

Topul celor mai scumpe 10 orase pentru turism

01 Octombrie 2012

Judecand dupa tarifele practicate in hotelurile din Moscova, ajungem la concluzia ca rusii n-au renuntat niciodata la trecutul lor aristrocatic. Turismul practicat in capitala Rusiei a fost catalogat drept cel mai scump din lume, potrivit unui studiu realizat de compania de consumtanta Hogg Robinson Group (HRG).

Tarifele practicate de hotelierii din Moscova sunt cele mai mari din lume, conform rezultatelor studiului. Iar aceasta tendinta are loc de mai bine de un deceniu, scrie CNN.

Cercetarea Hogg Robinson Group a luat in calcul cele mai populare si mai importante 50 de destinatii turistice de pe glob. Moscova a iesit „invingatoare" la capitolul „orasul cu cele mai scumpe hoteluri". Turistii platesc, in medie, 407 dolari pentru o noapte de cazare in capitala rusa.

Pe locul doi in topul destinatiilor cu cele mai scumpe hoteluri din lume se numara Lagos (Nigeria), unde vizitatorii platesc, in medie, 341 dolari pe noapte. Lagos sta insa prost la capitolul siguranta, motiv care explica tariful ridicat practicat de unitatile hoteliere. Turistii sunt gata sa plateasca mai mult pentru a se caza la hotelurile de patru si cinci stele, unde li se asigura securitate si confort, in detrimentul celor de mijloc, locuri care nu se pot lauda cu aceasta facilitate.

Pe locul trei se afla Geneva (Elvetia, 340 dolari/noapte), urmata apoi de Zurich (Elvetia, 332 dolari/noapte) si Rio de Jainero (323 dolari/noapte).

Top 10 orase cu cele mai mari preturi de cazare:

1. Moscova, Russia: 407 dolari
2. Lagos, Nigeria: 341 dolari
3. Geneva, Elvetia: 340 dolari
4. Zurich, Elvetia: 332 dolari
5. Rio de Janeiro, Brazilia: 323 dolari
6. New York City, New York: 320 dolari
7. Sydney, Australia: 312 dolari
8. Hong Kong, China: 306 dolari
9. Paris, Franta: 304 dolari
10. Washington D.C., SUA: 302 dolari